Sagnia krossade sitt personbästa

Khaddi Sagnia slog till med ett nytt superhopp i Zagreb när hon satte nytt personbästa på 6,92.
Khaddi Sagnia slog till med ett nytt superhopp i Zagreb när hon satte nytt personbästa på 6,92.
FriidrottTT

Nu är drömgränsen 7 meter nära.

Khaddi Sagnia slog till med nytt personbästa på 6,92 – en kross av sitt tidigare rekord med hela nio centimeter vid en tävling i Zagreb.

Det känns sjukt bra. Fy fan vad härligt. Äntligen över 90-gränsen, säger Sagnia till SVT.

Annons

Annons

Khaddi Sagnia har radat upp fina resultat den här säsongen. Hennes tidigare personliga rekord på 6,83 satte hon så sent som i augusti på Diamond League-galan i Stockholm. I Zagreb bjöd hon på ännu en uppvisning när hon i den tredje omgången tangerade det resultatet. Därefter hade hon två fina hopp på 6,74 innan hon slog till med sitt nya superhopp.

6,92 i den sista omgången innebär en kross av det tidigare personbästat med nio centimeter och även att 26-åringen är ny världstrea i år.

Det känns så himla bra. Det är otroligt kul, verkligen. I dag var det min tränares (Katrin Klaup) födelsedag också så det kändes fint med en present till henne. Ansatsen kändes bra och jag hade flytet med mig i dag, säger Sagnia till SVT efter segern.

"Inte stressa"

Sagnia närmar sig nu på allvar det svenska rekordet på 6,99 som Erica Johansson satte 2000.

Det här betyder jättemycket för självförtroendet. Jag har haft en del strul, men allt det jobbiga är bakom mig nu och det här visar verkligen att vi är på rätt väg. Man får ta det stegvis och inte stressa. När pusselbitarna väl faller på plats så gör de det.

Seger blev det även för Daniel Ståhl. Diskusstjärnan fick den gångna helgen för första gången den här säsongen se sig besegrad mot internationellt motstånd. Men i Zagreb var han tillbaka som vinnare.

Med sitt längsta kast på 68,87 meter vann han före Andrius Gudzius – litauern som var Ståhls överman i Berlin. Gudzius slutade tvåa på 68,22 och svenske Simon Pettersson blev trea på 66,30.

Annons

Annons

Hermansson tvåa

I damernas 800 meter stod Hanna Hermansson för ett fint lopp när hon slutade tvåa på 2.02,66 – nytt svenskt årsbästa. I samma lopp slutade Meraf Bahta fyra på 2.04,48.

På samma distans sänkte Andreas Kramer nyligen sitt eget svenska rekord till 1.44,47. I Zagreb kroknade han dock på slutet och sprang in som sexa på 1.45,39.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons