A-
A+

Sagström med i topp efter stark andrarunda

Madelene Sagström ligger i topp efter två rundor i PGA-mästerskapen. Arkivbild.
Madelene Sagström ligger i topp efter två rundor i PGA-mästerskapen. Arkivbild.
GolfTT

Madelene Sagström stod för en stark andra runda på PGA-mästerskapen. Svenskan gick runt på 68 slag, fyra slag under par, och har seglat upp på en sjätteplats.

Annons

Annons

74-rankade Madelene Sagström gjorde en bra första runda under torsdagen när hon landade på två slag under par, vilket innebar en delad tiondeplats. Men 28-åringen höjde sig ytterligare en nivå under majortävlingens andra runda.

Hon bjöd på hela fem birdies och bara en bogey och står nu på sammanlagt sex under par och ligger sexa i tävlingen på Atlanta Athletic Club i Georgia.

Även Anna Nordqvist hade en framgångsrik midsommarafton. Hon gick runt på två under par och är totalt tre slag under par, vilket innebär att även hon med en delad 19:e har känning på en topplacering.

Dani Holmqvist lyckades däremot inte riktigt upprepa torsdagens storspel. Hon låg i toppskiktet inför andra rundan, men efter fem bogeys och tre birdies föll hon tillbaka i fältet. 33-åringen står på ett under par inför lördagen.

Resterande svenskor – Caroline Hedwall, Linnea Ström och Pernilla Lindberg – missar cutten.

PGA-mästerskapen är sista möjligheten att kvalificera sig för OS i Tokyo. De två högst rankade svenskorna får en biljett till sommarspelen. På förhand låg Sagström och Nordqvist klart bäst till – och det är inget som talar för att de ska förlora greppet om platserna.

Torsdagens ledare Lizette Salas petades sent på fredagen ner till andra plats, när världstrean Nelly Korda radade upp birdies och med sina totalt -11 leder med ett slag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!