Sagström tappade – puttarna ville inte i

Madelene Sagström låg tvåa efter första ronden, men misslyckades på fredagen. Arkivbild.
Madelene Sagström låg tvåa efter första ronden, men misslyckades på fredagen. Arkivbild.
GolfTT

Tvåa efter första dagen, men Madelene Sagström hade ingen lyckad andradag i majorgolftävlingen ANA Inspiration.

Hon är nu åtta slag från ledande Nelly Korda – och ligger på 22-plats tillsammans med två andra svenskor.

Annons

Annons

Sagström gick på 67 slag på torsdagen, men dagen efter ville det sig inte. Bland annat var puttningen inte lika säker. Det blev 74 slag, två över par för dagen, och hon sjönk i resultatlistan.

Svenskan är hela åtta slag efter 22-åriga amerikanskan Nelly Korda, som behöll ledningen genom att följa upp sin 66-rond från i torsdags med 67 slag under fredagen –sammanlagt elva under par. På det andra hålet satte hon en putt på över sex meter och bedriften följdes upp direkt på det tredje hålet, med en putt på över 7,5 meter.

Allt i golf handlar om självförtroende och drivkraft, tycker jag. Att ha självförtroende och tro på sig själv är väldigt viktigt, säger Korda om sitt storspel efter rundan.

Delar 22-platsen

Korda jagas främst av sydkoreanskan Mirim Lee, som ligger två slag efter, samt amerikanskan Lexi Thompson och danskan Nanna Koerstz Madsen, båda på en delad tredjeplats.

Korda har spelat väldigt bra. Hon är fyra slag före mig och om hon fortsätter att spela så kommer det att bli svårt att komma ifatt, så jag kommer nog fokusera på mitt egna spel. Om jag kan få till en bra avslutning är jag nöjd, säger den 25-åriga danskan efter två stabila rundor på 68 respektive 69 slag.

Efter att ha fallit i resultatlistan delar Madelene Sagström 22-platsen med bland andra Linnea Ström och Anna Nordqvist. De tre svenskorna ligger på totalt tre under par.

För Linnea Ström blev det en fin runda på 69 slag, varav fem birdies och två bogyes, medan Anna Nordqvist gick runt på 71 slag efter en dubbelbogey på det tionde hålet.

Annons

Annons

Lindberg långt efter

Sagström fick ingen bra start på dagen på Mission Hills-banan i Kalifornien och gjorde bogey redan på det första hålet. Det blev ytterligare tre under ronden och endast två birdies.

Pernilla Lindberg vann tävlingen för två år sedan. Men efter 76 samt 72 slag (fyra över par) var det med minsta möjliga marginal som hon tog sig vidare till helgens rundor. För Caroline Hedwall, sex över par totalt, är det färdigspelat.

Tävlingen, som har flyttats fram fem månader på grund av coronapandemin, spelas i temperaturer upp mot 38 grader.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons