A-
A+

Sålde knark för miljoner på internet – sju döms

Sju personer döms i ett stort narkotikamål i Västsverige. Arkivbild.
Sju personer döms i ett stort narkotikamål i Västsverige. Arkivbild.
BrottTT

Genom sina chefspositioner på ett företag skötte två män en omfattande narkotikahandel. Nu döms sju personer för inblandning i narkotikahärvan i Västsverige, där miljontals tabletter ska ha sålts på internet.

Annons

Annons

De båda männen, som pekas ut som ledare i narkotikanätverket, utnyttjade sina chefspositioner på ett bemanningsföretag i Västsverige för att sköta narkotikahandeln utan arbetsgivarens vetskap. Bland annat använde de datorer och material från företaget, och förvarade dopningspreparat i lokalerna.

Man har också haft i vart fall två fysiska möten i lokalerna. Dels i ett fall där man förmedlat en större narkotikaaffär och dels i ett fall där man rekryterat en medtilltalad som har fått rollen som lagerhållare och packare, sade kammaråklagare Rebecca Budell i samband med åtalet.

Sammanlagt nio personer åtalades i januari. Nu döms sju av de nio åtalade, rapporterar lokala medier. Bland annat döms de båda ledarna till åtta respektive nio års fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott.

Två personer frias av tingsrätten. Ytterligare två får villkorliga straff och dagsböter för olika typer av penningtvättsbrott. Sammanlagt döms fem personer till fängelsestraff, skriver Göteborgs-Posten.

Utredningen beskrivs som en av de största någonsin i Sverige vad gäller narkotikaförsäljning på internet. Drygt 1,7 miljoner narkotikatabletter ska ha sålts till omkring 5 000 personer. Försäljningen ska ha skett delvis på en krypterad marknadsplats på Darknet och ska ha uppgått till över tio miljoner kronor, skriver Bohusläningen.

Utöver det som sålts togs omkring 100 000 narkotiska tabletter samt 750 000 enheter dopningspreparat i beslag under utredningens gång.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.