A-
A+

Salernitana har sålts – räddas kvar i Serie A

Salernitanas Luca Ranieri firar ett mål mot Empoli i Serie A. Arkivbild.
Salernitanas Luca Ranieri firar ett mål mot Empoli i Serie A. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Serie A-klubben Salernitana behövde hitta en ny ägare före årsskiftet för att inte sparkas ur ligan.

Bara timmar innan tidsfristen löpte ut accepterades ett bud på klubben.

Annons

Annons

Salernitana ägdes tidigare av Claudio Lotito, som även äger ligakonkurrenten Lazio. Men det italienska fotbollsförbundet FIGC meddelade inför säsongen att klubben från Kampanien måste byta ägare; enligt regelverket är det inte tillåtet att äga mer än en klubb som spelar i samma division.

Då togs klubben över av en stiftelse som fick i uppgift att hitta en ny ägare före årsskiftet – annars skulle det vara slutspelat i högstadivisionen för nykomlingen.

Men det har varit svårt en svår uppgift att hitta en lämplig köpare.

Inte förrän på fredagen, sista dagen innan deadline, kom lösningen. Enligt FIGC har stiftelsen accepterat ett bud från en ny ägare.

Italienska medier rapporterar att det rör sig om den 43-årige italienaren Daniele Iervolino, som grundat Pegaso-universitetet i Neapel.

"Det är med mycket känslor som jag kan bekräfta köpet av Salernitana. Salerno och klubbens supportrar förtjänar ett konkurrenskraftigt lag", säger han i ett uttalande enligt Gazzetta dello Sport.

Efter att ett bud accepterats har parterna 45 dagar på sig att slutföra affären. Gazzetta dello Sport skriver att det fortfarande återstår formaliteter innan köpet kan slutföras.

Salernitana flyttades upp till Serie A inför den här säsongen, och ligger just nu sist i tabellen med åtta inspelade poäng på 18 matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.