A-
A+

Sammy Hagar ångrar Eddie Van Halen-uttalanden

Sammy Hagar och Eddie Van Halen uppträder tillsammans 2004. Arkivbild.
Sammy Hagar och Eddie Van Halen uppträder tillsammans 2004. Arkivbild.
MusikTT

Van Halens tidigare sångare Sammy Hagar ber om ursäkt för att ha hängt ut Eddie Van Halens "mörka sida" i sin självbiografi.

Annons

Annons

Det är i podcasten "Inside with Paulo Barn" som Sammy Hagar uttrycker ånger över sina mest brutala beskrivningar av gitarristen Eddie Van Halen i självbiografin "Red: My uncensored life in rock" från 2011, enligt Louder.

"Med anledning av Eddie Van Halens alltför tidiga och tragiska död, så ber jag om ursäkt från djupet av mitt hjärta för att ha blottat hans mörka sida", säger Sammy Hagar.

Hagar har bland annat skrivit att Van Halen-gitarristen hade förändrats från att vara "en av de trevligaste personer jag någonsin mött till att bli den mest underliga idiot jag träffat – ohyfsad, oförskämd och ovårdad", enligt Louder.

"Jag tror inte att någon vill höra om det nu och olyckligtvis finns det i boken. Och det är sant, allt är sant. Det är inte att jag säger att jag ljög."

Han säger vidare att om han bara vetat hur sjuk Van Halen var, så skulle han ha visat en mer sympatisk bild av honom.

"Om jag skrev boken i dag skulle jag bara ta fram Eddie Van Halens goda sidor, eftersom han var en så briljant, genialisk gitarrist och en sådan fantastisk vän och partner, till dess att allt gick fel".

Eddie Van Halen avled den 6 oktober 2020 i sviterna av halscancer, i en ålder av 65 år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!