A-
A+

Samsung ska storsatsa på batterier i USA

Samsung SDI uppges storstatsa på elbilsbatterier i USA. Arkivbild
Samsung SDI uppges storstatsa på elbilsbatterier i USA. Arkivbild
EkonomiTT-Reuters

Sydkoreanska Samsung SDI – ett dotterbolag till elektroniktillverkaren Samsung Electronics – planerar att satsa minst 3 000 miljarder won (drygt 22 miljarder kronor) på en batterifabrik i USA, rapporterar Reuters med hänvisning till en företagskälla.

Annons

Annons

Samsung ska inför satsningen ha varit i kontakt med bolag som Amazon, Stellantis och Rivian, ett bolag som Ford varit med att starta upp, för att att sköta leveranserna av batterierna som tillverkas på fabriken, enligt källan.

Stellantis, där Fiat Chrysler och PSA samarbetar, har sedan tidigare planer på att bygga batterifabriker i Frankrike och i Tyskland i samarbete med franska Total.

Det är ännu ej spikat om Samsung SDI kommer att bygga upp USA-fabriken på egen hand eller om satsningen görs i samarbete med någon etablerad biltillverkare.

En talesman för Samsung SDI uppger att det har gjorts en översyn av strategin i USA, men att inga beslut har fattats ännu.

Samsung SDI har sedan tidigare batterifabriker i Sydkorea, Kina och Ungern, med kunder som BMW, Ford, Volvo och Volkswagen.

Tidigare har Samsung SDI:s sydkoreanska konkurrenter LG Energy Solution och SK Innovation aviserat planer på att inleda tillverkning av elbilsbatterier i USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!