-
+

Samuelsson: Längd är väl 30 år bakom oss

Sveriges Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är förvånade över att längdåkarna aldrig tävlar damer och herrar tillsammans.
Sveriges Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är förvånade över att längdåkarna aldrig tävlar damer och herrar tillsammans.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

På skidskytte-VM tävlar herrar och damer tillsammans i två discipliner – mixed- och singelmixedstafett. I längd händer det aldrig.

De är väl 30 år bakom oss, säger Sebastian Samuelsson.

Annons

Annons

Sverige tog femte medaljen i Pokljuka efter att Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg kört hem bronset i singelmixedstafetten. Duon var även med i laget som tog brons i mixedstafetten på VM:s första dag.

Och de gillar att tävla damer och herrar tillsammans – något som längdåkarna aldrig gör. Att det ser ut så förvånar de svenska skidskyttestjärnorna.

Ja, det tycker jag. Jag tycker att mixedtävlingar är väldigt kul att köra och jag kan inte se varför längd inte skulle kunna göra det, säger Öberg.

Sebastian Samuelsson håller med.

Men de är väl 30 år bakom oss eller nåt, höll jag på att säga, säger han med glimten i ögat.
Nej, men vi har mixedtävlingar och tycker att det är väldigt roligt.

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson tog brons i singelmixed även på VM 2019, när distansen gjorde debut på VM.

Den här är den tävlingsformen som skiljer sig mest från de andra. Det är en bra medaljchans men det är också väldigt tajt så det är väldigt kul att få lyckas i de här tävlingarna, säger Samuelsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss