A-
A+

Samuelsson om guldet: "Bästa loppet i min karriär"

Sveriges Sebastian Samuelsson tog guld i herrarnas masstart vid skidskytte-VM i tyska Oberhof.
Sveriges Sebastian Samuelsson tog guld i herrarnas masstart vid skidskytte-VM i tyska Oberhof.
SkidskytteTT

Sebastian Samuelsson tog VM-guld och Martin Ponsiluoma VM-silver i herrarnas masstart i tyska Oberhof.

Det bästa loppet i min karriär, utan tvekan, säger Samuelsson i SVT.
Det betyder otroligt mycket, säger Ponsiluoma.

Annons

Annons

Sebastian Samuelsson, som före söndagens masstart hade tre brons varav två individuellt i skidskytte-VM i Oberhof, sköt fullt i samtliga fyra skjutningar och tog guldet i masstart – hans första individuella mästerskapsguld.

Det här är det bästa loppet i min karriär, utan tvekan. Jag plockar fram det när det gäller som mest. Jag är otroligt, otroligt stolt. Jag kommer att fira ordentligt i kväll, säger han till SVT.
En helt otroligt dag. Det här är inget jag trodde på förhand. Jag är otroligt stolt över hur jag genomför loppet. Taktiskt perfekt upplagt.

"Haft bra form hela tiden"

Samuelsson vann 15-kilometersloppet 9,6 sekunder före Martin Ponsiluoma som säkrade en svensk medaljdubbel.

Det betyder otroligt mycket och det är rätt häftigt. Jag ville inte åka hem utan en individuell medalj så jag tog fram min "fighting spirit". Det ska bli skönt att komma hem och landa, sen ska vi ladda om, säger Martin Ponsiluoma och fortsätter:
Jag får ge mig själv fem av fem i det här mästerskapet. Jag har haft bra form hela tiden, men skyttet har varit så där.

Förhandsfavoriten Johannes Thingnes Bø, som tagit fem guld under VM varav tre individuellt, tog brons. Han körde i mål knappt 30 sekunder bakom Ponsiluoma och 38,8 sekunder bakom Samuelsson.

Annons

Annons

Elva historiska VM-medaljer

Sveriges landslagstränare Johannes Lukas var överlycklig efter loppet.

Det finns inga ord längre. Dubbelseger på herrarnas masstart. Vad ska man säga? De (Samuelsson och Ponsiluoma) hade redan bestämt sig. De har ingen respekt för Bø, vi kan slå honom, säger landslagstränaren Johannes Lukas i SVT.

Hanna Öberg tog senare på söndagen Sveriges elfte VM-medalj i Oberhof efter ett guld i damernas masstart över 12,5 kilometer.

Rättad: I tidigare versioner av texten angavs både korrekta och felaktiga distanser för herrarnas masstart och Johannes Thingnes Bøs antal individuella guld . Rätt ska vara 15 kilometer och tre individuella guld.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.