-
+

Samuelsson: "Otroligt glad för Martins skull"

Martin Ponsiluoma.
Martin Ponsiluoma.
SkidskytteTT

Martin Ponsiluoma hyllades av lagkamraterna efter sitt sensationella VM-guld.

Jag är otroligt glad för Martins skull, säger Sebastian Samuelsson.
Skjuter han noll, noll – då är han bäst, säger Jesper Nelin.

Annons

Annons

Jesper Nelin imponerades av Martin Ponsiluomas VM-sprint i Pokljuka. Men allra mest av 25-åringens förvandling i arbetet vid sidan av tävlingsspåren.

Han har ju flippat helt i år, hans "mindset", och det märks på resultaten. Han var granska "neggo" i fjol, till träning och så… Men sedan i våras är det en totalvändning. Han bara matar hela tiden, han tränar på vilodagar och allt. Han har varit otroligt motiverad i år och gjort väldigt bra pass, säger Nelin.

TT: Vad tror du ligger bakom det?

Jag önskar att jag visste det så att jag kunde få samma motivation. Men det som han har visat i år – då förtjänar han det här.

"Ingen skräll"

Nelin, som slutade på 18:e plats, säger att han inte är särskilt överraskad över Ponsiluomas framgång i Slovenien.

Vilket jäkla lopp han gör. Men det är ingen skräll direkt. Han har varit otroligt bra i år, framför allt i spåret och när han skjuter tio av tio – då ska han vara där uppe, säger han.
Skjuter han noll, noll – då är han bäst.

Sebastian Samuelsson, åtta i dagens lopp, håller med Nelin. En pricksäker Ponsiluoma i åkform är en medaljkandidat.

När han skjuter fullt i dag, då förstår man att det skulle bli så här bra. Jag är otroligt glad för Martins skull. Att han får visa att han är så duktig som han verkligen är och att han är bäst i världen i dag är jätteroligt, säger Samuelsson.

Annons

Annons

"Något för historieböckerna"

Guldmedaljen är den första svenska på herrsidan sedan 1958.

- Det visar på något sätt hur otroligt svårt det är. Det har varit många VM sedan dess och ändå är det ingen som har vunnit. Det är något för historieböckerna helt klart, säger Samuelsson som också för fram Ponsiluomas betydelse för både honom och det svenska laget.
- Han är jätteviktig. Han har varit stark hela sommaren och hösten, bidragit med bra kvalité på träningarna. Vi hjälps åt och pushar varandra till att bli bättre.

Rättelse: I en tidigare version stod det att VM-guldet var Sveriges första på herrsidan på 58 år. Rätt ska vara första VM-guld sedan 1958.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss