A-
A+

Samuelssons revansch – tvåa i jaktstarten

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
SkidskytteTT

Efter den totalt misslyckade mixedstafetten revanscherade sig Sebastian Samuelsson med råge i jaktstarten i Oberhof.

Den svenske skidskyttestjärnan körde upp sig från 14:e till andra plats.

Jag är väldigt stolt och imponerad över mig själv, säger Samuelsson till SVT.

Annons

Annons

Lördagens mixedstafett var inte Sebastians Samuelssons bästa insats som skidskytt. Fyra bom och två straffrundor var långt under svenskens normala nivå, det visade han om inte annat i söndagens jaktstart.

Från sin 14:e-plats körde Samuelsson upp sig hela vägen till pallen när han blev tvåa bakom Frankrikes Quentin Fillot Maillet.

Jag är väldigt stolt och imponerad över mig själv, hur jag vänder gårdagen. Det är inte min första världscupsäsong och jag visar på något sätt att det inte spelar någon roll vad man gjort dagen innan, det gäller att lyckas vända på det. Det är så man gör bra resultat i längden, tror jag, säger Samuelsson till SVT.

Pallplatsen var extra skön eftersom han är långtifrån toppformen. Samuelsson kom till tävlingarna i Oberhof med en tung träningsperiod i ryggen.

Det känns bra att jag lyckas stå på pallen trots att inte kroppen känns så bra. Det visar att nivån på mig är hög. Även om man inte känner att man är på topp så kan man göra bra resultat, säger Samuelsson.

"Världsklass"

Insatsen värmer också landslagstränaren Johannes Lukas, som är imponerad över Samuelssons lopp.

Jag är väldigt nöjd med revanschen som Sebastian tar. Jag tror att det är viktigt att man kan ha en dålig dag som i går, men att man sedan gör det bättre framöver, att man är hungrig. Och det var han verkligen, han var bestämd. Han var väldigt fokuserad i skyttet utan att påverkas av de andra. Det är världsklass, säger landslagstränaren Johannes Lukas till SVT.

Aleksandr Loginov gick ut i ledning och utökade den genom felfritt skytte i de två liggande skjutomgångarna. Men ryssen tappade sedan hela sitt försprång efter tre bom i det fjärde skyttet.

Annons

Annons

Femte pallplatsen

I stället gick Quentin Fillon Maillet ut som ledare på slutvarvet före Samuelsson, som bara sköt en enda bom i loppet. Fransmannen höll undan och vann med 9,9 sekunder före Samuelsson. Norrmannen Tarjei Bø kom trea, 15,6 sekunder efter.

Andraplatsen var Samuelssons femte pallplats för säsongen. De fyra första, varav två segrar, kom under säsongens två första tävlingstillfällen – i Östersund och i Hochfilzen.

Härnäst reser landslaget vidare till Ruhpolding för den näst sista världscuptävlingen före OS i Peking.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.