A-
A+

Sandin kliver fram i Toronto

Torontos forward William Nylander överlistar Vancouvers Braden Holtby.
Torontos forward William Nylander överlistar Vancouvers Braden Holtby.
IshockeyTT

Rasmus Sandin har klivit fram som en allt viktigare spelare för slutspelsklara Toronto i NHL. I mötet mot Vancouver blev det en assist, mycket speltid – och hyllningar från lagkamraterna.

Annons

Annons

Annons

Annons

Rasmus Sandin. Arkivbild.
Rasmus Sandin. Arkivbild.

Uppsalabördige Rasmus Sandin har inte haft någon lätt säsong. Den 8 februari gjorde 21-åringen sin första match på över 300 dagar för Toronto, med ynka fem minuters speltid. Därefter skickades han ned till farmarligan där han i första matchen för säsongen för Marlies fick ett skott på foten som tog så illa att den bröts.

Men sedan 20 april är han tillbaka igen i A-laget, sedan Zach Bogosian skadat sin axel. Och Sandin har sedan dess visat att han vill stanna där.

Han var utmärkt igen, säger tränaren Sheldon Keefe efter mötet med Vancouver, som slutade med 4–1-seger.

"Har förtjänat det"

Keefe konstaterar att Sandin – och försvaret i stort – var en starkt bidragande orsak till segern. Sandin var också inblandad i offensiven, och spelade fram till Pierre Engvalls 3–1-mål, smakfullt placerad ovanför Braden Holtbys plockhandske.

Nästan 22 minuters speltid fick Rasmus Sandin, längst den här säsongen. Målet är att framtidshoppet ska bli bekväm med sina lagkamrater, enligt Keefe.

Vi tycker att han förtjänat det, och det är en del av tillväxtprocessen för honom, vi vill kunna ge honom lite mer ansvar och se hur han hanterar det, den exponeringen.

Och lagkamraterna hyllar svenskens insats.

Var ska man börja, säger Auston Matthews – dominanten i NHL:s målliga som gjorde sitt 36:e mål för säsongen i matchen – och fortsätter:
Han är verkligen bra. Han saktar ner spelet, han har sådan balans, åker skridskor extremt bra, gör jättebra passningar. Han har imponerat och fick mer ansvar i kväll, vilket han inte skyggade undan för.

Annons

Annons

"Gott självförtroende"

Timothy Liljegren var glad över att få spela med Sandin.

Han är en av mina bästa kompisar, så jag är väldigt glad för hans skull, säger han efter matchen.

Liljegren säger att han har försökt hjälpa Rasmus Sandin att hålla modet uppe, men att det varit ganska enkelt då Sandin i grunden är positiv person.

Han spelar med så gott självförtroende. Det var synd att han missade fem–sex veckor där med foten. Men när han kom tillbaka så är det som att han inte har missat en enda match.

Målvakten David Rittich – som hade en ganska behaglig afton med 16 skott mot sig – öste också beröm över svensken.

Det sprakade om honom i kväll. Han är en väldigt duktig, han är en smart spelare. Han är skicklig. Han kan spela hårt.

Rasmus Sandin var inte den ende svensken som visade framfötterna i matchen. Förutom nämnde Pierre Engvall inledde William Nylander matchens målskytte för andra matchen i rad, och utsågs också till en av matchens bästa spelare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?