Sandman: Viktigt år för "Musikhjälpen"

Musikhjälpen 2020 leds av Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman. Pressbild.
Musikhjälpen 2020 leds av Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman. Pressbild.
RadioTT

Brita Zackari och Felix Sandman blir de två nykomlingarna som hjälper veteranen Farah Abadi att genomföra årets upplaga av "Musikhjälpen".

Jag är beredd på skratt och gråt, säger Felix Sandman.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Felix Sandman är kanske mest känd som artist och som skådespelare. Han har gästat Musikhjälpen varje år sedan 2014, och nu är det alltså dags att ta plats som en av årets programledare.

Jag är van vid att prata i radio. Men det jag kanske inte är supervan vid är att stå bakom spakarna, men jag har gjort det förut, och jag ska gå en liten snabbkurs också, säger Sandman.

Årets tema är "Ingen människa ska lämnas utan vård", med fokus på att minst hälften av världens befolkning saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård, enligt WHO.

Jag känner att det är ett otroligt bra och väldigt passande ämne. Det är surrealistiskt att halva jordens befolkning inte har tillgång till vård. Det är något som jag är uppväxt med i Sverige och tar för givet, säger Felix Sandman.

"Väldigt viktigt år"

Insamlingsprogrammet skulle i år ha sänts från Norrköping, men på grund av restriktionerna letar Sveriges Radio efter större produktionslokaler någon annanstans. Just med tanke på pandemin blir det extra viktigt att nå ut med programmet, tror Sandman.

Det är ju jättehärligt när folket är med på torget och så, men den största delen är ju det som händer på tv och i radio. Nu är det ju många som sitter hemma, och jag tror att det här är ett väldigt viktigt år att ha "Musikhjälpen", säger Felix Sandman.

Annons

Annons

"Väldigt öppen"

För programledarna brukar uppdraget bli en omtumlande vecka, med så väl fysisk utmattning som starka känslor, vilket Felix Sandman är förberedd på.

Jag tror att jag också kommer sitta där och skratta och gråta. Det tär ju på en att vara instängd i en bur i en vecka, och det är också det som är det intressanta med det hela. Att man får se vår resa där inne och får se hur vi mår psykiskt. Jag kommer att vara väldigt öppen med hur jag känner, säger han.

Programmet sänds 14–20 december.

Rättat: I en tidigare version fanns ett fel om var sändningen äger rum.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons