A-
A+

Sång- och dansförbud i Sydney igen

En skylt utanför coronakliniken vid sjukhuset Royal Prince Alfred i Sydney. Arkivbild.
En skylt utanför coronakliniken vid sjukhuset Royal Prince Alfred i Sydney. Arkivbild.
AustralienTT

Nu är det stopp för sång och dans på Sydneys uteställen, sedan den australiska delstaten New South Wales återinför restriktioner.

Annons

Annons

Delstatsregeringen lyfte flera covidregler i mitten av december, vilket fick en del att höja på ögonbrynen då det skedde samtidigt som omikronvarianten hade börjat spridas.

Nu tvingas New South Wales premiärminister Dominic Perrottet att backa, och återinföra flera restriktioner. Bland annat blir det nu stopp för sång och dans på offentliga tillställningar, med undantag för bröllop, framträdanden och lektioner, rapporterar nationella medier.

Det här är en utmanade tid, säger han enligt SBS News.

Det blir också krav på att vårdpersonal och lärare tar en tredje vaccinspruta, en så kallad booster. Och operationer som kan vänta skjuts upp, sedan vårdsystemet i landets folkrikaste delstat börjar bågna under det ökade vårdtrycket från covidsjuka, där 1 600 patienter vårdas med covid.

Granndelstaten Queensland har också stigande smittotal och fler inlagda på sjukhus. Där planerar man att försena terminsstarten för grundskoleelever.

Vi tittar på en till två veckors fördröjning vad gäller återvändande till skolan. Jag vill inte att föräldrar ska oroa sig, säger delstatens premiärminister Annastacia Palaszczuk enligt ABC News.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.