A-
A+

Sara Parkmans hyllade album släpps i ny skrud

'Vesper remixed' är tänkt att transportera musiken från Sara Parkmans album 'Vesper' till ett betongdansgolv i Berlin, eller ett skogsrejv i Nackareservatet. Pressbild
"Vesper remixed" är tänkt att transportera musiken från Sara Parkmans album "Vesper" till ett betongdansgolv i Berlin, eller ett skogsrejv i Nackareservatet. Pressbild
MusikTT

Annons

Annons

Den gränsöverskridande folkmusikern Sara Parkman tar hjälp av elektroniska musikproducenter som Hans Berg, Pure Shores och Jaakko Eino Kalevi när hennes musik släpps i nya tolkningar.

Det är Parkmans album "Vesper", den Grammisnominerade kritikerfavoriten som släpptes 2019, som har styckats, dissekerats och satts ihop igen med hjälp av trummaskiner, modulärsyntar och dansgolvskompatibla ljudeffekter på "Vesper remixed".

"Att ge andra konstnärer och kollegor fria händer med materialet kändes helt rätt. Musiken är fri. Den traderas, bärs vidare och formas om. Den lever sitt eget liv, som luften och vinden", säger Sara Parkman i ett pressmeddelande.

”Vesper remixed” släpps på vinyl den 29 september. Musiken släpps också på digitala plattformar, och då i omgångar den 8, 10 och 29 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.