Sarenbrants "Mytomanen" mest lyssnad i sommar

Sofie Sarenbrants roman 'Mytomanen' är den mest lyssnade ljudboken på Storytel under sommaren 2020. Arkivbild.
Sofie Sarenbrants roman "Mytomanen" är den mest lyssnade ljudboken på Storytel under sommaren 2020. Arkivbild.
LitteraturTT

Sofie Sarenbrant, Mari Jungstedt och Camilla Läckberg. Det är deckardrottningar som semesterfirarna har velat lyssna på i sommar, enligt statistik från Storytel.

Annons

Annons

När ljudboksföretaget Storytel släpper sin topplista över sommarens mest lyssnade böcker finns tre deckardrottningar i den absoluta toppen. Sofie Sarenbrants åttonde roman om kriminalinspektören Emma Sköld, "Mytomanen", är etta på listan, Mari Jungstedts "Innan molnen kommer" tvåa och Camilla Läckbergs roman "Vingar av silver" trea.

"Det är spännande att följa ljudbokens framfart och konstatera hur populärt det är att lyssna på böcker. Jag delar förstås glädjen med uppläsaren Katarina Ewerlöf, som har en stor del i framgången", säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande.

Skådespelaren Katarina Ewerlöf är även den uppläsare som haft flest lyssningar totalt under perioden, följd av Gunilla Leining och Stefan Sauk.

Enligt Storytel är sommaren högsäsong för ljudbokslyssnandet. När det gäller barnböcker ligger Youtubeprofilerna IJustWantToBeCool i topp. Deras serie "Sommarjobbarna" innehar de fyra första platserna på listan över mest lyssnade barnböcker.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons