A-
A+

SAS-kaos och passkaos inför EM: "Taskig tajmning"

Flera svenska supportrar är oroliga över att missa den svenska EM-premiären med anledning av SAS-strejken. Arkivbild.
Flera svenska supportrar är oroliga över att missa den svenska EM-premiären med anledning av SAS-strejken. Arkivbild.
FotbollChester, TT:s utsända

Är det inte passkaos så är det SAS-kaos.

Det finns en del hinder för de svenska fans och spelarfamiljer som tänkt resa till England för lördagens EM-premiär mot Nederländerna.

Riktigt taskig tajmning. Jag har inte ens tänkt tanken på att det kanske skulle drabba våra stackars supportrar, säger anfallaren Olivia Schough angående SAS-strejken.

Annons

Annons

Enligt flygbolaget SAS påverkas 30 000 resenärer dagligen av den pågående pilotstrejken. Med bara dagar kvar till Sveriges EM-premiär mot Nederländerna i England är det flera blågula fotbollssupportrar som inte riktigt vet vad som väntar.

Omkring 2 500 biljetter är köpta av svenskar till premiären mot Nederländerna, som spelas på Bramall Lane i Sheffield på lördag.

Det vi har sett är att flygen som går till Manchester på torsdag flygs av en annan organisation och den informationen vi har fått är att det inte påverkar. Men det är klart, det är många som är oroliga och inte riktigt vet, men vi håller tummarna för att det inte är så många drabbade, säger Susanne Wänberg Petersson, ordförande i supporterorganisationen Camp Sweden, till TT.
Oron är att det kommer sena besked eftersom de kommer fler och fler flighter som blir inställda ju längre det drar ut. Det är lite tråkigt att det grusas av en sådan känsla innan.

"Ger extra taggning"

Torsdag och fredag är de stora resdagarna, säger Wänberg Petersson.

Jag vet att SAS har flygningar från Stockholm till Manchester varje dag, det är den flygningen som de flesta fansen åker med.

De svenska spelarna hoppas naturligtvis att så många fans som möjligt lyckas ta sig till England för att följa laget. Strejken kommer olägligt, säger Rosengårds Olivia Schough.

Riktigt taskig tajmning. Jag har inte ens tänkt tanken på att det kanske skulle drabba våra stackars supportrar, så det är såklart supertråkigt. Men jag hoppas att det löser sig på något sätt.

TT: Hur stor skillnad är det att ha fans bakom sig mot att inte ha det?

Jo, det är klart, under förra EM hade vi ändå en hel del och det gav oss styrka. Sedan spelade vi ett OS utan några supportrar alls, så vi försöker ändå hantera situationerna hur de än blir. Men det är klart att det blir extra taggning när vi har supportrar på läktarna, så vi hoppas att de kommer.

Annons

Annons

Familjernas framförhållning

Flygstrejken är inte det enda potentiella hindret för den som är EM-sugen. Fråga bara Amanda Ilestedt och Johanna Rytting Kaneryd, vars familjer fastnat i den svenska passcirkusen, där köerna vuxit sig långa.

Rytting Kaneryds största supporter, pappa Dan, ser exempelvis ut att bli hemma eftersom han glömt att förnya sitt pass.

Det går sådär. Men vi får se, han löser det kanske. Det är klart att det hade varit kul att ha honom på plats, men han får skylla sig själv eftersom han inte tänkte på det tidigare. Jag tror att han har en tid men jag tror inte att passet kommer hinna komma i så fall. Det är lite av en miss av honom, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Framförhållningen tycks inte mycket bättre i Amanda Ilestedts innersta krets. Pojkvännen kommer, men det ser sämre ut för den övriga familjens.

De har hamnat i det här passdilemmat. Så de hoppas få sina pass i tid. Men de har inte kommit än, säger Ilestedt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.