A-
A+

"Satte Djurgården på kartan – ska göra det igen"

Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten. Arkivbild.
Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten. Arkivbild.
FotbollTT

Polska topplaget Lech Poznan väntar på bortaplan.

En svår nöt att knäcka – men också en motiverande uppgift.

Det är väldigt få saker som slår en sådan här match, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson inför den första åttondelsfinalen i Europa Conference League.

Annons

Annons

Med fem segrar och en oavgjord vann Djurgården grupp F i Europa Conference League i överlägsen stil. Bara Premier League-laget West Ham stod för ett bättre gruppspel med sex raka segrar och 18 poäng – två fler än Stockholmsklubben.

På torsdagskvällen ska lagkapten Magnus Eriksson & Co försöka ta vid där Europasuccén avslutades i fjol.

Vi vet vad vi gjorde då vi satte Djurgården på kartan och det ska vi göra igen, säger Eriksson till klubbens webbplats.
Våra toppar har varit höga, sedan är det klart att vi vill att våra svackor inte ska falla så lågt som det varit. I det stora hela är det en positiv känsla i truppen och det känns bra. Det här är något extra, något annat än vad vi är vana vid.

Victor Edvardsen:

Vi som var med förra året vet vad det innebär och vi har snackat om på- och av-knappen. Det gäller att hitta på-knappen, gå in i bubblan och veta vad vi ska göra. Då vet vi att vi kan slå vem som helst, säger han till klubbens webbplats.

Matchen är den första av två i åttondelsfinalen, returen spelas på Tele2 arena den 16 mars. Dessförinnan väntar Malmö FF på hemmaplan, den 12 mars, i svenska cupens kvartsfinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.