A-
A+

Sävehof tillbaka i SM-final

Sävehofs Frida Rosell jublar efter ett mål under tisdagens SM-semifinal mot Lugi.
Sävehofs Frida Rosell jublar efter ett mål under tisdagens SM-semifinal mot Lugi.
HandbollTT

Sävehofs handbollsdamer gör upp om SM-guldet igen.

Tisdagens 32–24 hemma mot Lugi innebar 3–0 i matcher i semifinalen, och Partillelaget är klart för final för första gången på tre år.

Annons

Annons

Sävehof gick till 14 raka SM-finaler mellan 2006 och 2019, och tog under den tiden tolv guld. 2020 satte coronapandemin stopp för slutspelet, och i fjol fick storlaget för första gången på 15 år känna på hur det var att missa finalen.

Men nu ska guldet tillbaka till Partille är det tänkt, och hittills går det som smort. Sävehof vann grundserien och i slutspelet har laget varit i princip ostoppbart. Det blev 3–0 i kvartsfinalen mot VästeråsIrsta, och nu också samma siffror i semifinalen mot Lugi.

När finalplatsen säkrades i tisdagens hemmamatch låg Sävehof under med 14–16 efter första halvlek, men visade klassen efter paus och vann till slut med klara 32–24.

Lugi gör det bra i dag, det var deras sista chans och det visar de. Men jag är jätteglad att vi löser det och att vi är klara för SM-final, säger Sävehofs målvakt Sofie Börjesson till C More.

I finalen väntar antingen Skuru eller Höör. Där står det 2–1 i matcher till regerande mästaren Skuru, efter tisdagens hemmaseger med 29–23.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.