A-
A+

Schough: "Bayern har tagit enorma kliv"

Landslagsstjärnorna Caroline Seger och Olivia Schough under Rosengårds sista träning på svensk mark innan laget på tisdagen åkte till München. På onsdagen väntar Bayern München i det första mötet av Champions League-kvartsfinalen.
Landslagsstjärnorna Caroline Seger och Olivia Schough under Rosengårds sista träning på svensk mark innan laget på tisdagen åkte till München. På onsdagen väntar Bayern München i det första mötet av Champions League-kvartsfinalen.
FotbollTT

Imponerande 94–6 i målskillnad och 23 raka segrar sedan i somras.

Storklubben Bayern München är i form inför Champions League-kvartsfinalen mot Rosengård.

Bayern har tagit enorma kliv, säger landslagsstjärnan Olivia Schough.

Annons

Annons

Barcelona, Manchester City, Chelsea, Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Bayern München eller sjufaldiga Champions League-mästaren Lyon.

Det var bara storklubbar kvar när Rosengård skulle få en kvartsfinalmotståndare i Champions League (CL) och väntan blev kort. Omgående lottades Malmöklubben mot den tyska storklubben Bayern München.

Första reaktionen: Nej!

Min första reaktion var: nej! Med tanke på att jag visste om hur bra Bayern varit och är, men det gick snabbt över till att bli jäkligt taggad. Och att det ska bli kul att möta ett så bra lag, säger Rosengårdsspelaren Olivia Schough.

Det blir ett speciellt möte för den svenska landslagsstjärnan. Våren 2014 spelade hon för den sydtyska klubben.

Det ska bli kul för mig personligen att få komma tillbaka dit. Det är några spelare kvar sedan jag spelade där, men jag har inte varit i München sedan jag bodde där, säger 30-åringen.

Visserligen vann Bayern München Bundesliga två år i följd efter Schoughs korta sejour i klubben, men mycket har hänt även sedan ligatitlarna 2015 och 2016.

Bayern har tagit enorma kliv. Det satsas mycket mer och de har fått in väldigt bra spelare. De har fått bättre förutsättningar och då tar man ju kliv också. Det är ett mycket bättre lag nu än vad det var då.

Framför allt imponerar laget den här säsongen. I augusti i fjol föll Bayern München i Champions League-kvartsfinalen mot det blivande mästarlaget Lyon – den tyska storklubbens senaste förlust.

Sedan dess har det blivit 23 segrar av 23 möjliga i Bundesliga, tyska cupen och nuvarande CL-säsong. Målskillnaden är imponerande 94–6 och efter fyra raka andraplatser bakom Wolfsburg rusar Bayern München – med de svenska landslagsspelarna Hanna Glas och Amanda Ilestedt – mot en ny Bundesligatitel.

Jag har inte sett så många matcher, men kollar man statistiken är det otroligt. Det känns som att de verkligen har fått ordning på det och kunnat hålla en kontinuitet som hållit i sig. De har byggt upp en vinnarkultur som är väldigt stark.

Annons

Annons

Sparat målen till München

Nu ska Rosengård försöka bryta segersviten. På onsdagen avgörs det första kvartsfinalmötet i München – returen i Malmö spelas nästa torsdag.

Det ska bli otroligt kul och otroligt tufft. Det kommer att krävas en enormt bra insats för att få med oss ett bra resultat därifrån, säger Schough.

Landslagsmittfältaren anslöt till Rosengård inför den här säsongen och blev mållös när Malmöklubben slog ut österrikiska S:t Pölten i åttondelsfinalen (4–2 sammanlagt) i början av mars. Annars har Schough varit målfarlig i Champions League med fem mål på sju matcher för Göteborg och Eskilstuna.

Det blev ju inget mål mot Pölten – jag sparade det till Bayern München, kan vi säga, säger Olivia Schough och skrattar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!