Scott hjälte efter kontroversiellt matchstraff

Greg Scott. Arkivbild.
Greg Scott. Arkivbild.
IshockeyTT

Brynäscentern Greg Scott har missat större delen av säsongen på grund av knäskador. På lördagen gjorde han comeback och blev direkt inblandad de matchavgörande ögonblicken:

Djurgården får matchstraff. Den situationen väckte så klart heta känslor, även hos mig. Jag använde mina till att göra två mål. Det kändes fint, säger Scott till efter 6–1 hemma mot Djurgården.

Annons

Annons

Annons

Annons

Gästernas uppförsbacke började redan efter 4.18 då Djurgårdsforwarden Rhett Rakhshani fick ett matchstraff efter en tackling i ryggen på just Greg Scott och Brynäs fem minuters powerplay.

En situation som visade sig bli matchavgörande då Gävlelaget dundrade in tre mål på de tre första minuterna av sitt överläge, sedan behöll målövertaget och ökade på till slutresultatet 6–1 efter bland annat två fina mål av Scott.

Men det var inte målen utan Djurgårdens matchstraff som alla ville prata om efteråt.

Exakt vad som hände finns det kraftigt delade meningar om.

"Fruktansvärt irriterad"

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson vidhöll efter matchen att Brynäscentern överdrev situationen:

Jag är fruktansvärt irriterad. Jag tycker att Greg lurar (domarna) Marcus (Linde) och Morgan (Johansson). Han gör det ganska bra, ställer sig vid sargen, har ryggen mot, ser när Rhett kommer. Rhett slår ner på farten och ger honom en arm. Det här är ingen våldsam tackling, det är i kraftigaste fall en knuff, säger Ohlsson och fortsätter:
Jag tycker att mottagaren – någon gång måste man lyfta på det locket – ska ta ansvar i situationen.

Greg Scott, som slog munnen i sargen hade svårt att ta in Djurgårdstränarens hårda ord:

Alltså jag spottade blod. Tror han verkligen att jag dunkar tänderna i sargen med flit? Det är första gången i min karriär som jag kallas ohederlig så det säger väl allt, säger Brynäscentern som inte hyste agg mot spelaren Rhett Rakhshani:
Jag känner honom, han är ingen ful spelare på något sätt men det är ju inte jag som delar ut matchstraff, det gör domarna.

Annons

Annons

Sågade domarna

Rakhshani säger att han inte var upprörd på Greg Scott – däremot på domarna.

Greg betonade att han varken förstärkte händelsen eller dök och jag respekterar honom, har känt honom så länge så jag litar på det han säger, säger han och fortsätter:
Domarna här är ”trigger happy” De sätter upp fokusområden före säsongen och sedan blåser de på allt som kan tänkas gå in under de rubrikerna. Det här var inte ens en tackling. Och definitivt inget medvetet fult. Jag har ingen fart alls utan tror att Greg oturligt tappar balansen och slår i sargen vilket gör att det ser värre ut än det var.

TT: Hur gick dina tankar ute i omklädningsrummet när du hörde mål ett, två och tre komma?

Det var en hemsk känsla. Det kändes som att jag svek mitt lag och det suger att förlora på det här sättet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons