A-
A+

SD vill begränsa gangsterrap i public service

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Tobias Andersson öppnar för att begränsa gangsterrapen i public service. Arkivbild.
Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Tobias Andersson öppnar för att begränsa gangsterrapen i public service. Arkivbild.
MusikTT

I kölvattnet av mordet på rapparen Nils "Einár" Grönberg öppnar Sverigedemokraterna för att begränsa public service-företagens möjligheter att spela så kallad gangsterrap.

Annons

Annons

I en intervju med Göteborgs-Posten säger partiets rättspolitiske talesperson Tobias Andersson att regeringen bör ge Brottsförebyggande rådet, Brå, i uppdrag att analysera gangsterrappens betydelse för rekrytering och inkomster till kriminella gäng.

Enligt Andersson behöver kunskapen om musikens betydelse för kriminaliteten bli bättre.

Det behövs ett större kunskapsunderlag. Vi förstår ju att så fort man ska in och pilla i kultursfären så är det minerad mark, så för att kunna fatta kloka beslut, om politiska beslut krävs, så behövs det mer kunskap, säger han till GP.

Tobias Andersson säger vidare att han inte vill se ett förbud mot gangsterrap – men öppnar för att begränsa public service-företagens möjligheter att spela den.

Jag tycker principiellt att man inte bör förbjuda musik, men man kan ifrågasätta rimligheten i att en del av det offentliga, i form av public service, lyfter upp, prisar och erbjuder en plattform till de här aktörerna, säger han i intervjun.

Nils "Einár" Grönberg sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm den 21 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.