Sedelräkning filmad – döms för penningtvätt

Hemma hos 29-åringen hittades mer än 440 000 kronor i kontanter. Nu döms han för grovt penningtvättsbrott och narkotikabrott. Arkivbild.
Hemma hos 29-åringen hittades mer än 440 000 kronor i kontanter. Nu döms han för grovt penningtvättsbrott och narkotikabrott. Arkivbild.
BrottTT

Manshänder som bläddrar i tjocka sedelbuntar och en elektronisk sedelräknare som går för högvarv. Innehållet i en beslagtagen mobiltelefon bidrar nu till att en 29-årig man i Malmö döms för grovt penningtvättsbrott.

Annons

Annons

Enligt åklagaren härrör pengarna från kriminell verksamhet.

Kommer de inte från narkotikaförsäljning så kommer de från utpressning, har åklagare Magnus Pettersson tidigare sagt till Kvällsposten.

Den dömde 29-åringen är enligt polisen en nyckelperson i Malmös gängvärld, rapporterar Sydsvenskan. Han har tidigare åtalats för grova brott, men frikänts. Nu blir straffet ett års fängelse för grovt penningtvättsbrott och narkotikabrott.

Polisen gjorde husrannsakan hemma hos mannen i våras efter att han och tre andra män observerats utanför en skola och slängt fyra påsar med cannabis i ett buskage när en polispatrull närmade sig.

Hemma hos 29-åringen hittades mer än 440 000 kronor i kontanter och två klockor värda en halv miljon kronor. Enligt polisens analytiker innehöll de sedelbuntar som visades i mobilfilmerna cirka 700 000 kronor.

Malmö tingsrätt konstaterar att 29-åringen inte haft några legala inkomster på senare år och anser det därmed bevisat att kontanterna kommer från brottslig verksamhet. Han döms mot sitt nekande.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons