A-
A+

Seger för Barca i första matchen utan Messi

Barcelona's Martin Braithwaite gjorde två mål på Real Sociedad.
Barcelona's Martin Braithwaite gjorde två mål på Real Sociedad.
FotbollTT

Barcelona inledde sin första säsong utan Lionel Messi på 17 år med att besegra Real Sociedad, den här gången utan Alexander Isak, med 4–2.

Vi kommer att vara konkurrenskraftiga och slåss om titlar, säger Gerard Piqué efter segern enligt AFP.

Annons

Annons

Barcelona har tampats med ekonomiska problem och en av de assisterande lagkaptenerna, Gerard Piqué, blev i veckan hjälte när han gick med på att sänka sin lön så att klubben skulle ha råd att registrera sina nyförvärv.

Passande blev det då att ett av dessa nyförvärv, Memphis Depay, serverade just Piqué som kunde nicka in 1–0 i den 19:e minuten.

Men fler mål skulle det bli.

Dubbel från dansken

Precis innan halvtidsvisslan ljöd på Camp Nou kom ett nytt nickmål, den här gången från danske Martin Braithwaites panna. Frenkie de Jong snodde bollen mitt på offensiv planhalva och skickade in ett inlägg som Braithwaite kunde stöta in till 2–0. Även 3–0 kom från Braithwaite, som kan vänta sig mer ansvar i anfallet sedan Messi lämnat.

Men de sista tio minuterna vändes allt på ända för katalanerna. La Liga-debutanten Julen Lobete Cienfuegos kunde lura Barcelonaförsvaret och skicka in 3–1 för Real Sociedad. Och bara minuter senare skickade lagkaptenen Mikel Oyarzabal in en frispark från mitten av offensiv planhalva bakom Neto till 3–2.

Men Barcelona fick sista ordet.

Annons

Annons

"Allting har förändrats"

Inbytte Sergi Roberto skickade in 4–2 efter ett fint inspel från tvåmålsskytten Braithwaite. Barcelona inleder därmed, precis som de väntade toppkonkurrenterna Real Madrid, Atlético Madrid och Valencia, La Liga-säsongen med tre poäng.

Vi vet alla vad Leo (Messi) representerar, men allting har förändrats och vi måste fortsätta, säger Gerard Piqué.
Vi kommer att vara konkurrenskraftiga och slåss om titlar. Vi kommer inte att ha hans kvaliteter, men vi visar att vi alla kan spela bra tillsammans.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!