A-
A+

Seger: "Lärt oss otroligt mycket"

Caroline Seger med bollen mot Hammarby.
Caroline Seger med bollen mot Hammarby.
FotbollTT

Två segrar på lika många matcher. Efter hemmasegern mot Hammarby delar Rosengård serieledningen med tippade toppkonkurrenten Häcken.

Vi behöver jobba hårt, ännu hårdare i år än förra året med tanke på att vi inte nådde hela vägen då, säger Caroline Seger.

Annons

Annons

Annons

Annons

Segers FC Rosengård gjorde processen kort med Hammarby. 3–1 var i underkant.

Bortsett från lite slarv vid deras mål så har vi kontroll på matchen, säger hon om en tillställning där vinterns nyförvärv Olivia Schough var den stora huvudpersonen med två riktiga drömmål.

Vinsten innebär att både Rosengård och Häcken har full pott efter två spelade omgångar.

Vi har lärt oss otroligt mycket från förra året då vi tittade otroligt långt fram och tyckte att vi var världsbäst redan från början, säger den svenska landslagskaptenen.

För Schoughs del var de två drömträffarna, som båda vackert skruvades upp i bortre krysset, mål nummer ett och två för Rosengård.

Det var otroligt skönt. Jag sa efter förra matchen att jag inte riktigt skjutit in mig, men nu satt dem. Så jag hoppas att det kan fortsätta så här. Vi visste att vi var tvungna att spela oss ur deras press, med spelvändningar och då blev jag ganska fri båda gångerna. Då var det bara att dribbla förbi min spelare och sätta dit dem, säger hon.
Det var underbart att få göra de första målen i seriespelet för Rosengård och på hemmaplan. Att förbundskaptenen (Peter Gerhardsson) satt på läktaren var en extra bonus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?