A-
A+

Seger och poäng för Klasen i debuten

Linus Klasen, här i Luleås tröja, gjorde en assistpoäng i debuten med Djurgården. Arkivbild.
Linus Klasen, här i Luleås tröja, gjorde en assistpoäng i debuten med Djurgården. Arkivbild.
IshockeyTT

Drygt sex minuter.

Längre än så behövde inte Linus Klasen för att göra sin första poäng i Djurgården. Han fick också börja med en seger då Vita Hästen besegrades i hockeyallsvenskan med 3–2.

Annons

Annons

Det var i måndags som profilvärvningen blev ett faktum. Då skrev den 36-årige puckartisten på ett treårskontrakt med Djurgården efter att ha brutit sitt kontrakt med Visp i schweiziska andraligan.

På lördagen gjorde han sin debut för Stockholmslaget som åkte ur SHL i våras och hoppas göra sejouren i hockeyallsvenskan ettårig.

Det ska bli en ära att spela i Djurgården och jäkligt häftigt, sade Linus Klasen, vars senaste svenska klubbadress var Luleå säsongen 2020-21, till C More inför nedsläpp.

Redan efter 6.35 satte han avtryck då han spelade fram Daniel Brodin till 1–0-målet i numerärt överläge.

Det blev Klasens personliga poängskörd i matchen. Daniel Brodin gjorde ytterligare ett mål och Linus Arnesson fyllde på till 3–0 innan Vita Hästen reducerade två gånger.

Djurgården tog därmed en efterlängtad seger efter två raka förluster och är uppe på 26 poäng, samma som ledande Modo, men med en match mer spelad.

Klasen spelade i en kedja med lagkaptenen Marcus Krüger och Olle Liss.

Det var kul att spela med Linus. En Huddingekille som man har sett upp till när man var yngre. En grym spelare, sade Krüger till C More.

5 131 åskådare njöt av trepoängaren inför den kommande stormatchen, det heta Stockholmsderbyt mot AIK på onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.