A-
A+

Segersvit för New Jersey – Boqvist målskytt

New Jerseys Tomas Tatar gjorde ett mål och en assist i matchen mot Arizona.
New Jerseys Tomas Tatar gjorde ett mål och en assist i matchen mot Arizona.
IshockeyTT

Jesper Boqvist satte säsongens första mål när han hjälpte sitt New Jersey till en 4–2-seger mot gästande Arizona.

Annons

Annons

Torontos målvakt Erik Källgren gjorde 28 räddningar i matchen mot Vancouver.
Torontos målvakt Erik Källgren gjorde 28 räddningar i matchen mot Vancouver.

Besökarna hade packat med sig tre vinster i bagaget när de hälsade på i Newark på lördagen. Men med en segersvit på åtta matcher för hemmalaget var självförtroendet på topp i Prudential Center på lördagen.

Trots bara sex skott på mål i första perioden, var två av dem välplacerade då de tog sig förbi Karel Vejmelka i Arizonas kasse. Första målet kom redan efter 6.29, signerat Tomas Tatar efter pass från Fabian Zetterlund.

Säkrade ledningen

Trots kvittering av Arizonas Dylan Guenther tog det bara 23 sekunder innan Jack Hughes, efter pass från Tatar, såg till att knipa ledningen igen för New Jersey.

Andra perioden blev lika målrik som första, då bland annat Jesper Blomqvist satte säsongens första mål. Centern fångade upp en retur från Erik Haula och såg till att ge hemmalaget ledningen som sedan säkrades av kollegan Dougie Hamilton. Matchen slutade 4–2.

I kanadensiska Toronto tog lönnlöven emot Vancouver och tog chansen, efter gårdagens förlust inför en rad legendarer på plats, att ge publiken en seger.

Annons

Annons

Svensk förstafemma

Efter den uppmärksammade ceremonin i Toronto, i Börje Salmings ära, fortsatte hyllningen till honom hela vägen ut på isen. Lönnlövens förstafemma bestod enbart av svenskar kvällen till ära; Erik Källgren i mål, Rasmus Sandin och Timothy Liljegren som backpar, samt William Nylander, Calle Järnkrok och Pierre Engvall som forwards.

Ett gäng som var högst delaktiga i 3–2-segern efter bland annat mål av Pierre Engvall med assist från Calle Järnkrok.

Erik Källgren, som fick starta för andra kvällen i rad, gjorde 28 räddningar i lördagens match jämfört med 19 kvällen före mot Pittsburgh.

Bättre känsla i dag, uppenbarligen en stor vinst. Det var en tung förlust i går, så att få chansen att komma tillbaka var skönt, säger han enligt nhl.com, efter matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.