Sekundsnabb knock gav Chimaev segern

Khamzat Chimaev efter segern mot Rhys McKee i Abu Dhabi i somras.
Khamzat Chimaev efter segern mot Rhys McKee i Abu Dhabi i somras.
(TT)Kampsport

Khamzat Chimaev går från klarhet till klarhet – i Las Vegas kom den tredje raka UFC-segern och svensken är på väg att bli en stor profil.

Själv är han inte främmande för tanken på en titelmatch.

Ja, varför inte. Jag har tränat hårt för det här. Jag är redo, säger den nye svenske UFC-stjärnan.

Annons

Annons

17 sekunder.

Det var allt som behövdes för att Khamzat Chimaev skulle ta sin tredje raka UFC-seger.

Stockholmaren hade inför sin match mot Gerald Meerschaert i Las Vegas lovat att han skulle slå sig upp på UFC-tronen, och att han kan besegra "vem som helst, när som helst, var som helst".

Och tidigt på söndagsmorgonen höll han sitt ord. På bästa boxningsmanér drog han till med en rak höger som fick Meerschaert att gå ner för räkning. Sekunder senare bröt domaren matchen.

Min tränare hade sagt att jag kanske kunde testa lite boxning i första ronden, för att se hur det skulle gå, säger Chimaev efter matchen.

Segern är inte bara hans tredje raka i UFC, det är hans tredje seger på lika många försök – ingen annan har tidigare lyckats vinna sina tre första matcher på så kort tid, 66 dagar. De två förstasegrarna kom i UFC-galorna på "Fight Island"-ön utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten, där svenskens framfart väckte stor uppmärksamhet.

MMA-världen må vara imponerad, men mitt i allt håller Chimaev sig lugn, skrattar och vill mest av allt upp i oktagonen igen, säger han på presskonferensen i Las Vegas. Nästa match är inte spikad, men oavsett motståndare är han beredd, och ser fram emot en hägrande titelmatch någon gång i framtiden.

Ja, varför inte. Jag har tränat hårt för det här. Jag är redo, säger den nye svenske UFC-stjärnan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons