A-
A+

Selfieförbud i Norge: "De får fatta sina beslut"

Svenska damlandslaget i handboll. Arkivbild.
Svenska damlandslaget i handboll. Arkivbild.
HandbollTT

Det norska handbollslandslaget har infört ett förbud mot autografer och bilder med supportrar. Något sådant är däremot inte aktuellt för Sverige inför handbolls-VM på hemmaplan.

De får fatta sina beslut, men vi tycker det är viktigt att umgås med våra fans, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Norges landslagschef Thorir Hergeirsson. Arkivbild.
Norges landslagschef Thorir Hergeirsson. Arkivbild.

Förbudet infördes tidigare i oktober och syftar till att undvika eventuell smittspridning för ett Norge som siktar högt i handbolls-VM i Danmark, Norge och Sverige med start senare i år.

Landslagschefen Thorir Hergeirsson har i norsk media förklarat att han förstår att beslutet kan kritiseras – men har samtidigt uppgett att det är nödvändigt.

Vi vill inte skapa hysteri. Men vi måste vidta dessa åtgärder själva. Vi kan inte vänta på att folk i vår omgivning tar hänsyn, sade Hergeirsson till VG för två veckor sedan.

"Inte nödvändigt för oss

Danmark har tidigare meddelat att man inte kommer att införa liknande restriktioner. Inte heller i det svenska lägret finns sådana planer.

Tvärtom hävdar Tomas Axnér att stödet från de svenska supportrarna ska användas till landslagets fördel. Inte minst med tanke på att Sverige kommer att spela alla sina gruppspelsmatcher på Scandinavium i Göteborg.

I den mån det går vill vi kunna interagera med fansen på bästa sätt. Vi kommer inte att vara så rigida. Vi ska kunna umgås med fansen, det är en viktig del för oss för att kunna bygga handbollen i Sverige, säger han.
I nuläget känns det inte nödvändigt för oss.

"Ser det inte som ett hinder"

Landslagsspelarna Olivia Mellegård och Nina Koppang är inne på samma linje.

Vi värdesätter det väldigt högt att få träffa publiken och supportrarna. Jag kan inte se att det är ett hinder, säger Mellegård.

Sverige kommer att inleda mästerskapet med att möta Kina den 1 december. Därefter väntar Senegal (3 december) och Kroatien (5 december) innan en eventuell mellanrunda tar vid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.