A-
A+

Sembrant hjälte efter skadorna: "Obeskrivligt"

Linda Sembrants avgörande kvartsfinalmål.
Linda Sembrants avgörande kvartsfinalmål.
FotbollLeigh, TT:s utsände

När slutsignalen gick i EM-kvartsfinalen mot Belgien tänkte matchhjälten Linda Sembrant tillbaka.

Tillbaka på det senaste året där hon har kämpat sig igenom skador för att kunna stå på planen i EM.

Jag fick en känsla, en tillbakablick på hur det senaste året har sett ut. Att få spela kvartsfinal i EM och på det få göra ett avgörande mål är obeskrivligt, säger hon efter 1–0-segern.

Annons

Annons

Sembrant var efter skadeproblemen tillbaka i startelvan lagom till EM-kvartsfinalen. Och fick möjlighet att bli matchhjälte mot Belgien med matchens enda mål på tilläggstid.

Den trillar ut till mig och jag tänkte bara in med skiten nu. Sikta mot nätet bara och så gick den in. Väldigt, väldigt skönt, säger hon.

Missade OS

Linda Sembrant har ett tufft år bakom sig. Korsbandsskadan hon ådrog sig före OS gjorde att hon inte var med i laget som tog silver i Tokyo.

Rehabiliteringen var lång och 35-åringen var borta från spel länge.

Ett av 35-åringens stora mål var att finnas med i den svenska EM-truppen och i vintras var hon tillbaka på fotbollsplanen och fanns med i landslaget under våren.

Men när det väl var dags för EM började problemen redan på förlägret i Båstad. Hon haltade av en träning med en stukad fot och några dagar senare fick hon problem med en vad.

Det var först i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal som hon var tillbaka på planen då hon byttes in tidigt i andra halvlek.

Men i kvartsfinalen mot Belgien fick hon plats i startelvan och den 35-åriga mittbacken stod då för en av de absolut viktigaste aktionerna i sin långa karriär.

Med bara någon minut kvar till slutsignal fick Sembrant tag i bollen efter Sveriges trettonde hörna och skickade in 1–0 – och Sverige till semifinal.

Det betyder så mycket. Känslan att få göra målet och stå på planen i kvartsfinal i det här mästerskapet som jag hade som tanke under hela min rehab är helt magiskt, säger hon.

TT: Du sprang rätt ut till avbytarbänken efter målet, hade du något specifikt mål?

Vi är en hel grupp i det här. När jag gjorde mål tänkte jag på alla som är med på sidan också. Hur viktiga alla spelare är. Jag ville fira målet med publiken, med alla helt enkelt.

Annons

Annons

"Meant to be"

En av alla som jublade åt Sembrants mål var Caroline Seger. Hon och Sembrant har följts åt i landslaget i många år och Seger gläds med sin kollega.

Alltså, det är ju helt otroligt. Det är fint, hon har gjort så mycket och kämpat så hårt för att ta sig hit. Att hon får spela i dag och dessutom ta oss till en semifinal, jag unnar henne verkligen det. Det var väl “meant to be", säger hon.

Hon fortsätter:

Det är såklart känslomässigt också, för det är ju en kompis till mig, vi har varit i landslaget tillsammans i många år. Jag vet hur mycket hon har drömt om detta och hur hårt hon har jobbat, så det var extra gött att det var hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.