A-
A+

Sembrant om allsvenskan: "Finns i tanken"

Linda Sembrant under fotbollslandslagets träning på Tele2 arena inför landskamperna mot USA och Polen.
Linda Sembrant under fotbollslandslagets träning på Tele2 arena inför landskamperna mot USA och Polen.
FotbollTT

Fotbollslandslaget har landat i Stockholm.

För Linda Sembrant blir det bara ett besök den här gången, men hemlängtan blir allt större, erkänner Juventusproffset som öppnar för en framtida comeback i huvudstaden.

Jag saknar hemma mer och mer för varje år. Det är klart att det finns med i tanken, säger mittbacken.

Annons

Annons

Det var en tunnsådd skara fotbollsstjärnor som mäktade med att ta sig till Tele2 arena på annandag påsk-kvällen. Damlandslaget samlas för näst sista gången inför sommarens OS, men efter diverse klubbmatcher i helgen valde de flesta att ägna första dagen i Stockholm åt återhämtning och gym.

Bland de tappra tio som tränade med boll fanns i alla fall Linda Sembrant, vars Juventus inte spelat sedan 9–1-krossen mot Bari förra helgen.

Sju år utomlands

33-åringen har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med Serie A-klubben, som leder ligan överlägset efter 17 segrar på lika många matcher. Hon blir därmed kvar i Turin åtminstone över nästa säsong.

Jag trivs väldigt bra och i slutändan var det naturligt att skriva på. Jag övervägde situationen, vad jag ville ha här och nu. Och efter det övervägandet kom jag fram till att jag ville vara kvar, säger Sembrant.

Samtidigt börjar en lång utlandskarriär göra sig påmind. Sembrant har varit Europaproffs sedan 2014, först i Montpellier och sedan två år tillbaka i Juventus, och börjar sakna Sverige.

Det är inte omöjligt att det blir en comeback i allsvenskan så småningom.

Nu har jag varit i väg några år, och jag saknar hemmet mer och mer för varje år. Det är klart att det finns med i tanken. När, var och hur, det vet jag inte. Och det beror också lite på hur det ser ut med alla klubbar den dagen jag vill hem.

Annons

Annons

Fokus på östkusten

Sembrant är född i Uppsala och slog igenom i Bälinge. Men hon har också gjort flera säsonger både i AIK och i Tyresö, och om hon väl återvänder till allsvenskan ligger Stockholm nära till hands. Inte minst som det ser ut nu, med tre huvudstadslag i högstaligan (Djurgården, AIK, Hammarby).

Det är klart. Det är på den här sidan landet som jag har närheten till hemmet, så det är glädjande att se att klubbarna växer och att det blir bättre och bättre förutsättningar.

TT: Är det i de här krokarna du kommer att hamna om du flyttar hem?

Med stor sannolikhet. Men sedan ska klubbarna där och då ha sådana förutsättningar att de passar in på min kravbild. Men jag trivs väldigt bra här.

För stunden är det dock landslaget som gäller, och landskamper mot först USA hemma på lördag och sedan Polen borta tre dagar senare. Särskilt matchen mot USA på Friends arena blir en bra värdemätare inför OS i Tokyo.

Det blir en väldigt bra match för oss att få med några månader kvar till OS. Det är alltid väldigt häftiga och bra matcher mellan oss. Det är viktigt för oss att ta till vara på varje match och varje samling. Och vi vet att när vi spelar som bäst kan vi stå upp mot och slå alla.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!