A-
A+

Sembrant: "Vet hur glad hon skulle ha varit"

Linda Sembrant tillägnade sin mormor segermålet i EM-kvartsfinalen.
Linda Sembrant tillägnade sin mormor segermålet i EM-kvartsfinalen.
FotbollChester, TT:s utsände

Linda Sembrants sena mål avgjorde EM-kvartsfinalen mot Belgien.

Ett mål som hon tillägnade sin mormor som gick bort för ungefär ett år sedan.

Jag vet hur glad hon hade varit för min skull, säger hon.

Annons

Annons

Det var ett känslomässigt ögonblick för Linda Sembrant, 35, när hon skickade in 1–0 på tilläggstid mot Belgien. Förutom att det var hennes största stund i landslaget sedan den svåra korsbandsskada hon ådrog sig i maj förra året, gick även tankarna till hennes mormor.

"Trodde jag skulle hinna"

För ungefär ett år sedan gick Linda Sembrants mormor bort och EM är det första mästerskapet mittbacken gör utan henne.

När jag gjorde illa knäet skulle jag åka hem och träffa henne, men då behövde operationen göras. Jag trodde att jag skulle hinna hem i tid, men det gjorde jag inte. Det var ganska speciellt, att jag trodde att jag skulle hinna hem till henne, men det gjorde jag inte. Nu är det nästan exakt ett år sedan hon gick bort, säger Sembrant.

Den svenska mittbacken berättar att de båda stod varandra väldigt nära.

Hon har betytt så himla mycket. Hon har verkligen varit med hela min karriär i allt jag har gjort. Vare sig det är fotboll, konståkning – allt.

Hon fortsätter:

Jag vet hur glad hon skulle vara för min skull. Allt hon har gjort för mig i mitt liv, det var väldigt speciellt att det senaste året har varit som det har varit, och att jag trodde att jag skulle hinna hem, men jag hann fan inte, säger Sembrant.

Annons

Annons

Alltid försökt hinna förbi

Linda Sembrant har spelat utomlands sedan 2014, först i franska Montpellier och nu i italienska Juventus. Men när luckan har funnits, och Sembrant har kunnat åka hem till Sverige, har hon alltid försökt hitta tid till att träffa sin mormor.

Varje gång jag har varit hemma har jag varit hos henne flera gånger. Jag har alltid försökt hinna förbi där för jag vet hur mycket det ger henne och jag vet hur mycket hon har gett mig. Det är väldigt speciellt, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.