A-
A+

Sent beslut om Lindahl spelar VM-kvalet

Hedvig Lindahl har deltagit i full träning men om hon startar på fredagen är osäkert.
Hedvig Lindahl har deltagit i full träning men om hon startar på fredagen är osäkert.
FotbollSenec, TT:s utsände

Läget är fortsatt osäkert kring två av Sveriges viktigaste kuggar inför VM-kvalet i fotboll mot Slovakien.

För Hedvig Lindahl ser det ändå allt ljusare ut, medan Kosovare Asllani inte är redo för 90 minuter.

Annons

Annons

Den svenska förstamålvakten Hedvig Lindahl kom in till VM-kvalsamlingen med en skada. Ett överansträngt knä från Atlético Madrids senaste ligamatch gjorde att hon tvingades stå över måndagens träning.

Men både på onsdagen och torsdagen har hon kunnat tränat med resten av laget, och det hade inte varit aktuellt om knäet fortfarande strulade, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Hon har tränat fullt de här två dagarna. Det hade hon inte gjort om vi hade varit oroliga. Men vi får kolla upp hur hon mår efter den här träningen, om hon är spelbar, säger Gerhardsson.

Beslutet om Lindahl kan spela i fredagens bortamatch mot Slovakien dröjer till torsdagskvällen. För en annan nyckelspelare handlar det snarare om hur mycket speltid hon ska få.

Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani har varit sjuk i covid-19 och ännu inte spelat en hel match med klubblaget sedan hon blev frisk. Det kommer hon inte att göra i VM-kvalpremiären heller.

Det är svårt att se att hon ska spela 90 minuter med den bakgrunden. I stället handlar det om minuter, och om hon ska starta eller inte, säger Gerhardsson.

Vem som ersätter om Asllani startar på bänken vill han dock inte avslöja.

Vi har spelare som har de kvaliteterna, vem det är får vi i så fall se i morgon. Vi har alternativ om det skulle vara så att hon inte startar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.