A-
A+

Serbiska laget: Djokovic nobbar ATP Cup

Novak Djokovic. Arkivbild.
Novak Djokovic. Arkivbild.
TennisTT-AFP

Turerna kring Novak Djokovics spela eller icke spela efter bråket kring vaccinationskrav fortsätter.

Världsettan dök upp i anmälningslistorna till ATP Cup och Australian Open – men nu uppger det serbiska laget att Djokovic nobbar lagturneringen i Melbourne.

Annons

Annons

Tennisstjärnan, med 20 grand slam-titlar, har hittills inte velat avslöja om han är vaccinerad mot covid-19. Däremot har han tidigare sagt att ett eventuellt krav på vaccination blir avgörande för om han spelar eller inte.

Nu uppger det serbiska laget, som Djokovic skulle ha tävlat med i ATP Cup i Melbourne i början av januari, att världsettan inte kommer till spel.

"Det är 99 procent säkert att han inte kommer att delta i ATP Cup. Han tränar här (i Belgrad) men han har valt att avstå den turneringen", säger en icke namngiven lagmedlem till den serbiska tidningen Blic.

Trots att ATP Cup och Australian Open har krav på att spelare, fans och personal är vaccinerade dök Djokovic upp i anmälningslistorna till de två turneringarna – men spelaren har själv inte gått ut med något beslut.

I onsdags uppgav chefen för Australian Open, Craig Tiley, att han fortfarande inte vet om Djokovic, som har vunnit turneringen nio gånger, kommer att spela.

I november förtydligade Tiley att vaccinationskravet gäller alla inblandade i turneringen och sade till nyhetsbyrån AP:

Vi skulle älska att se Novak här, men han vet att han måste vaccinera sig för att spela.

Undantag medges enbart till de som kan uppvisa ett oberoende läkarintyg som slår fast att man inte kan vaccineras av hälsoskäl.

ATP Cup spelas 2–7 januari, medan Australian Open inleds den 17 januari 2022.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.