A-
A+

Serena Williams missar OS i Tokyo

Serena Williams.
Serena Williams.
TennisTT-Reuters

Serena Williams missar OS i Tokyo, bekräftar 39-åringen under söndagen.

Ja, jag är inte med på OS-listan. Det är inget jag vet något om. I så fall ska jag inte vara med på den, säger tennisstjärnan.

Annons

Annons

39-åriga Williams meddelade beslutet på en digital presskonferens inför Wimbledon som startar på måndag, där hon hoppas ta sin 24:e grand slam-titel och tangera Margaret Courts rekord.

Det finns flera orsaker till mitt olympiska beslut. Och jag känner inte för att gå in på dem i dag, kanske en annan dag, säger hon.

Det har varit frågetecken kring om arrangörerna i Tokyo kommer att göra undantag för idrottare som vill ha med sina barn till OS. Williams fick i förra månaden frågan om hon skulle åka på sommarspelen om det skulle innebära att hon behövde separeras från sin treåriga dotter.

Jag har inte tillbringat 24 timmar utan henne, så jag tycker att det svarar på frågan, sade hon enligt NBC Sports.

Tennisstjärnan har tävlat i fyra OS där hon tagit fyra guld. Tre av dem i dubbel (2000, 2008 och 2012) och ett i singel (2012).

Om Williams inte tar plats i USA:s OS-lag lär hon att ersättas av 26-rankade Jessica Pegula. Sofia Kenin, Jennifer Brady och Coco Gauff kommer också att delta i sommarspelen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!