A-
A+

Serena Williams skadad – bröt i Wimbledon

Serena Williams halkade till och fick bryta matchen i Wimbledon.
Serena Williams halkade till och fick bryta matchen i Wimbledon.
TennisTT-AFP-Reuters

Serena Williams är skadad och har spelat klart i Wimbledon. Stjärnan bröt sin match i första omgången redan i första set.

Annons

Annons

Den sjätteseedade amerikanskan jagar sin 24:e grand slam-titel som skulle göra henne till delad etta med Margaret Court genom tiderna. Men den kommer inte i årets Wimbledon.

Serena Williams ledde med 3–1 i första set mot belarusiskan Aliaksandra Sasnovitj när hon halkade till på gräset och skadade vristen.

Efter att ha fått läkarvård kom amerikanskan tillbaka, men vid ställningen 3–3 gav hon upp och lämnade centrecourten i Wimbledon i tårar.

Jakten på den 24:e grand slam-titeln har pågått sedan 39-åriga Williams vann sin senaste grand slam-turnering i Australian Open 2017.

Federer vidare

På herrsidan är Roger Federer vidare, men han var illa ute i första omgången av Wimbledon. Även där spelade det hala gräset en huvudroll.

Fransmannen Adrian Mannarino halkade i ledning 2–1 i set och tvingades sedan avbryta matchen – därmed är schweizaren vidare.

Veteranen hade börjat ta sig in i matchen igen efter att ha förlorat två raka set när olyckan var framme. Roger Federer ledde med 4–2 i game i fjärde set när Mannarino halkade till och vred benet illa.

Han försökte fortsätta spela, men var märkbart påverkad av skadan och valde att avbryta efter att han tappat till 2–2 i set. Federer är således vidare till andra omgången i sin favoritturnering.

Annons

Annons

Medvedev segrade

Den 20-faldige grand slam-vinnaren har tagit åtta titlar på gräset i London under karriären – flest någonsin i herrarnas singelturnering. Nu är han ute efter att kliva upp ensam på 21 grand slams.

Det är fyra år sedan den nuvarande världsåttan vann Wimbledon senast. Federer nådde finalen 2019, men föll då mot Novak Djokovic.

Även andraseedade Daniil Medvedev är vidare i Wimbledon. Ryssen slog tysken Jan-Lennard Struff i fyra set, 6–4, 6–1, 4–6, 7–6.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!