Serena Williams ute ur US Open

Serena Williams är utslagen ur US Open.
Serena Williams är utslagen ur US Open.
TennisTT

Serena Williams förlorade mot Victoria Azarenka, Belarus, i US Opens semifinal och därmed är drömmen om en 24:e grand slam-titel för amerikanskan över för den här gången.

Annons

Annons

Med setsiffrorna 1–6, 6–3, 6–3 vann Azarenka över Serena Williams i torsdagens andra semifinal i US Open i Flushing Meadows, New York.

Det är klart att det är en besvikelse, men samtidigt känner jag att jag gjorde vad jag kunde i dag, säger Williams.

Williams inledde starkt och körde över Azarenka i första setet, men belarusiskan kom igen och besegrade för första gången på elva grand slam-möten Williams, som skadade vristen i tredje set.

Därmed är chanserna för Williams att nå en 24:e grand slam-titel i singel, och en tangering av Margaret Courts rekord, över för den här gången. Nästa chans kommer i uppskjutna Franska mästerskapen med start om knappt två veckor. Tidigare har det funnits frågetecken för Serena Williams medverkan där, men det rätade hon ut efter förlusten mot Azarenka.

Jag kommer definitivt åka till Paris, säger Williams.

Azarenka finalvan

Azarenka är nu klar för sin tredje US Open-final. Senast hon var i final var för sju år sedan.

Var det sju år sedan? Det är mitt älsklingsnummer. Jag antar att det var meningen. Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten, säger Azarenka, som förlorade mot Williams i US Open-finalerna 2012 och 2013 – samma år tog hon dubbla titlar i Australian Open.

Annons

Annons

Möter Osaka

I finalen möter Azarenka japanskan Naomi Osaka, som tidigare under dagen vann över amerikanskan Jennifer Brady med setsiffrorna 7–6, 3–6, 6–3.

Osaka vann sin första av två grand slam-titlar just över Williams vid US Open för två år sedan.

Jag älskar verkligen atmosfären trots att det tyvärr inte är någon publik här. Den här banan passar mig verkligen bra, säger Osaka.

Finalen spelas natten mot söndag svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons