-
+

Serieledaren släpper inte spelare till landslaget

Anna Wijk och Johanna Hultgren i en match mot Tjeckien. Arkivbild.
Anna Wijk och Johanna Hultgren i en match mot Tjeckien. Arkivbild.
InnebandyTT

Det saknas flera givna spelare i innebandylandslagets senaste trupp. Anledningen är att serieledande TG Umeå inte kommer att släppa iväg spelare till landslagssamlingen på grund av pandemin.

Annons

Annons

" Ur ett samhällsperspektiv känns det inte försvarbart att skicka iväg våra spelare", säger TG Umeås sportchef Jocke Sjöström i ett pressmeddelande.

Klubben tycker inte att det känns rimligt att spelare från olika delar av landet ska samlas.

"De inställda matcherna är ett bevis på att smittan mer eller mindre påverkar alla lag i landet. Trots protokoll och tuffa rutiner drabbar pandemin oss ändå. Att då träffas från olika lag under fler dagar trots rutiner är olämpligt", säger Sjöström.

Innan beslutet togs har klubben haft en dialog med landslagsledningen och försäkrat sig om att inga påföljder kommer att drabba spelarna.

"Givetvis vill man representera landslaget men jag har full förståelse för det tuffa beslut de fattat", säger Myra Aggestål, en av spelarna som stoppas.

Förbundskapten Åsa Karlsson har tagit ut 23 spelare, varav sju är debutanter, till ett landslagsläger i Gävle 4-7 februari. På grund av pandemin är alla landskamper denna säsong inställda och samlingen är ett led i förberedelserna inför hemma-VM i Uppsala i november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss