-
+

Serneke-vd hyllade egna företaget anonymt

-
EkonomiTT

I flera års tid hyllade Sernekes vd och huvudägare, Ola Serneke, sitt eget bolag anonymt på ett forum för aktiesparare, skriver Göteborgs-Posten.

Ställd inför faktum erkänner han.

Annons

Annons

I över två hundra inlägg under pseudonym attackerade han kritiker och övertygade sparare att investera i byggbolaget. I en intervju med tidningen tillbakavisade Ola Serneke att han står bakom det anonyma kontot.

Men efter att tidningen publicerat artikeln skickar bolaget ett pressmeddelande där han erkänner.

"Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer", skriver han.

Ärlighet ett kärnvärde

Personer i ledande befattning i börsnoterade bolag har regler att hålla sig till. Man får bland annat inte läcka exklusiv information, utan måste kommuniceras samtidigt till hela marknaden.

"Jag är givetvis medveten om de regler som gäller för personer med insyn i bolaget och har varit oerhört noga med att följa dem. Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas. Bolaget Sernekes intressen är alltid högst på agendan och ärlighet är ett av våra kärnvärden. Därför vill jag vara öppen med detta", skriver Ola Serneke i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss