A-
A+

Shinnimin och Komarek till Luleå

Brendan Shinnimin återvänder till SHL, men inte till Växjö utan till Luleå. Arkivbild.
Brendan Shinnimin återvänder till SHL, men inte till Växjö utan till Luleå. Arkivbild.
IshockeyTT

Den ena var ett hatobjekt och den andra en favorit hos Luleås supportrar.

Nu är både Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek klara för spel i SHL-laget till hösten.

Annons

Annons

Kanadensaren Shinnimin retade upp Luleåsfansen när han spelade i Växjö för ett par år sedan då supportrarna anklagade honom för filmning och kallade honom Chicken Shinnamin. Han svarade senare med att komma till Luleå iklädd kycklingdräkt.

Jag ser fram emot att byta sida och ha de passionerade supportrarna med mig. Jag tror definitivt att de kommer att uppskatta den spelare och person jag är, säger Shinnimin i en videointervju.

30-åringen spelade den senaste säsongen i Mannheim. Centern har skrivit på för 1+1 år.

Ytterligare en center har värvats. Det är Konstantin Komarek som återvänder till Luleå för tredje gången. Den 28-årige österrikaren har skrivit på för två år i klubben där han var en supporterfavorit och han säger själv att han längtar efter att få spela inför de "fantastiska fansen".

"Alla vet sedan tidigare vad jag känner för Luleå Hockey och jag är jätteglad över att vi har kommit överens om ett tvåårsavtal", säger han till klubbens webbplats.

Ett tredje nyförvärv är också en tredje center – den 22-årige Pontus Andreasson som senaste spelade i hockeyallsvenska Björklöven. Han har skrivit på för två år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!