SHL-klubb öppnar läktarna – för aktieägare

Det kommer vara glest på läktarna när Örebro inleder säsongen i Behrn arena. Arkivbild.
Det kommer vara glest på läktarna när Örebro inleder säsongen i Behrn arena. Arkivbild.
IshockeyTT

50 läktarplatser att tillgå.

Då öppnar Örebro Hockey portarna till Behrn arena för aktieägarna i hemmapremiären i SHL.

"Vi är otroligt tacksamma för vad de har gjort för klubben", säger vd:n Mikael Johansson.

Annons

Annons

På grund av rådande coronaläge är det alltjämt 50 besökare som gäller som maxtak på svenska idrottsevenemang. De flesta klubbarna i SHL har valt att dela ut platserna till säsongskortinnehavare.

Örebro har dock gått en annan väg och låter sina aktieägare ta del av de exklusiva platserna på Behrn arenas läktare i hemmapremiären mot HV71.

"Till torsdagens seriepremiär har vi sedan tidigare valt att bjuda in våra aktieägare som var med och räddade klubben för några år sedan. Vi är otroligt tacksamma för vad de har gjort för klubben och vi vill i samband med torsdagens seriepremiär visa vår uppskattning", säger Örebros vd Mikael Johansson till klubbens webbplats.

Säsongens andra hemmamatch spelas mot Linköping den 3 oktober. Till dess hoppas Örebro att ett större insläpp ska vara tillåtet.

"Vi har ett otroligt stöd och vill så klart välkomna alla. Vi hoppas på lättnad kring restriktionerna och att vi kommer kunna välkomna säsongskortsinnehavare och partners i en större utsträckning framöver", säger Mikael Johansson.

Frölunda är än så länge det enda laget som valt att inte ta in några åskådare alls på sin hemmapremiär. Färjestad (tar emot Brynäs på lördag) och Djurgården (hemmapremiär mot Frölunda på söndag) har fortfarande inte givit besked i frågan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons