A-
A+

Silvana Imam hittar känslan inför basket-EM

Silvana Imam vill peppa det svenska basketlandslaget till guld i sommarens EM för damer med låten 'Känslan', som släpps den 14 juni. Arkivbild.
Silvana Imam vill peppa det svenska basketlandslaget till guld i sommarens EM för damer med låten "Känslan", som släpps den 14 juni. Arkivbild.
MusikTT

Silvana Imam vill hjälpa Sverige till guld när basket-EM för damer avgörs i sommar.

Jag ville ge dem en låt som får dem att känna stolthet. De ska kunna gå ut, se sina motståndare och känna "vi käkar er till frukost", säger rapparen, som har gjort den officiella EM-låten "Känslan".

Annons

Annons

Annons

Annons

Officiella låtar inför stora sportmästerskap finns det gott om. Däremot är det mindre vanligt att låten faktiskt helt och hållet handlar om sporten i fråga. Exempelvis strösslar Gyllene Tiders och Linnea Henrikssons "Bäst när det gäller", som var Sveriges officiella låt inför fotbolls-VM 2018, lösryckta fotbollsklichéer som "tvåa på bollen" över vad som verkar vara en berättelse om ett älskande par.

"Jättestor del av mitt liv"

Men det finns så klart undantag, och Silvana Imams "Känslan" är ett av dem.

Det är en låt som utan tvivel handlar om basket.

Det finns inte så många sportlåtar, men det finns väldigt mycket sport i Silvana Imam. Jag har spelat basket sedan jag var 8–9 år, så det har alltid varit en jättestor del av mitt liv, säger hon. Det är därifrån jag har lärt mig att kämpa hårt och att kämpa ända in i slutet.

Därför var det som att det stod skrivet i stjärnorna när basketförbundet kontaktade Imam, som i tidig ålder drömde om att bli basketproffs i WNBA.

Att jag nu har fått äran att göra den officiella EM-låten är stort för mig, för jag har väntat på ett tillfälle att få göra en sådan här låt.

Annons

Annons

Personlig hälsning

Producenten Nils "Nisj" Svennem Lundbergs tillbakalutade beat som för tankarna till den amerikanska västkustens hiphop från forna tider fångade perfekt rapparens intention med låten, säger hon.

Jag sade till honom att "vi ska göra den officiella svenska EM-låten. Vad har du till mig?" När jag kom till studion dagen efter och han spelade upp den, då exploderade jag: "Det här är exakt vad vi ska göra!".

"Känslan" innehåller också en personlig hälsning från Silvana Imam till basketspelaren Serabilo Boucari, tidigare profil i Imams hemklubb Järfälla Basket.

För mig är det självklart att alltid ge tillbaka, men också att berätta om min uppväxt och min historia, var jag kommer ifrån. Järfälla Basket formade mig på sitt sätt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!