A-
A+

Sista medlemmen i Jailbird Singers död

-
MusikTT

Den legendariska trion Jailbird Singers har förlorat sin sista medlem. Tore "Masen" Eliasson blev 83 år.

Annons

Annons

Tore "Masen" Eliasson" är död, skriver Dalarnas Tidningar. Han var den sista ännu levande medlemmen i Jailbird Singers, som förutom Tore Eliasson bestod av Tony Granqvist och Karl-Åke "Korpen" Johnson.

Tore Eliassons livskamrat, Gun Löfblad, berättar för tidningen att hennes partner för några månader sedan fick en hjärtinfarkt. Den 31 juli somnade in i sviterna av den, 83 år gammal.

Jailbird Singers bildades 1964, då Eliasson, Granqvist och Johnson satt på Långholmens fängelse i Stockholm. Inspelningen av albumet "Tjyvballader och barnatro" från samma år är omgärdat av mysterier. "Jungman Jansson" och "Där björkarna susa" hamnade på Svensktoppen och efter att alla hade släppts från Långholmen gav sig trion ut på en mycket välbesökt folkparksturné.

Gruppens storhetstid var kort. 1965 konstaterades Tony Granqvist sjuk i cancer och dog samma år. Karl-Åke Johnson och Tore Eliasson återföll i brottslighet, men den sistnämnde vek senare in på en annan väg, pluggade på folkhögskola, bildade familj och fortsatte att spela. En stor passion i hans liv var hundar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!