A-
A+

Sista säsongen av "The Crown" sågas i England

Prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) och hennes sista tid i livet skildras i den sjätte säsongen av 'The Crown' på Netflix. Pressbild.
Prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) och hennes sista tid i livet skildras i den sjätte säsongen av "The Crown" på Netflix. Pressbild.
TvTT

Sista säsongen "The Crown" kallas bland annat "utomkroppsligt dålig" i brittisk press.

Recensionerna på den sjätte och sista säsongen av Netflix-serien har publicerats i England, och många kritiker är inte nådiga i sina omdömen.

Seriens sista säsong följer romansen mellan Prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) och Dodi Fayed (Khalid Abdalla) dagarna och veckorna innan deras död i Pont de l'Alma-tunneln. Flera skribenter kritiserar bland annat att prinsessan Diana dyker upp som ett spöke i den nya säsongen.

"Showens dialog, som i sin olycksbådande ton ofta har flirtat med överspel, känns nu skräddarsydd för ett allvarsamt cyniskt syfte", skriver Nick Hilton i The Independent.

"De första fyra avsnitten är påträngande och klumpiga", tycker Anitha Singh i The Telegraph.

Hårdast är Lucy Mangan i The Guardian, som skriver att det är "så dåligt att det praktiskt taget är en utomkroppslig upplevelse".

Brittiska Times är däremot positiva, där Carol Midgley ger fyra av fem stjärnor, prisar Elizabeth Debickis prestation som prinsessan Diana och kallar finalsäsongen "rörande".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.