A-
A+

Sjödin släktforskar i tv: "Gav otroligt mycket"

Agneta Sjödin får veta mer om sin släkthistoria i den nya omgången av 'Vem tror du att du är?' Arkivbild.
Agneta Sjödin får veta mer om sin släkthistoria i den nya omgången av "Vem tror du att du är?" Arkivbild.
TvTT

Agneta Sjödin får reda på sin släkts stora trauma i den nya omgången av "Vem tror du att du är?".

Man unnar alla att få göra ett sånt här program, säger hon.

Annons

Annons

Börje Salming medverkar i 'Vem tror du att du är?'. Säsongen spelades in innan den legendariske ishockeyspelaren berättade att han fått ALS. Arkivbild.
Börje Salming medverkar i "Vem tror du att du är?". Säsongen spelades in innan den legendariske ishockeyspelaren berättade att han fått ALS. Arkivbild.

Agneta Sjödin blev glad när hon fick frågan och tackade genast ja till att vara med i "Vem tror du att du är", släktforskningsserien som har nypremiär på Discovery+ 14 september.

Förutom programledaren Sjödin får även bland annat Lars Lerin, Marianne Mörck, Jill Johnson och Börje Salming släktforska i tv den här gången.

Det gav mig otroligt mycket att göra det här, säger Agneta Sjödin.

Hon berättar att hennes syster släktforskat lite och med professionell hjälp kunde ny information komma fram.

Jag gör det inte bara för mig utan jag gör det för hela min släkt och min familj. Man samlades runt historien om vår släkt och det blev helande på något vis.

Stark upplevelse

Agneta Sjödin härstammar från Hälsingland och får i programmet höra historien om sin morfars farfar och morfars farmor som under 1800-talet lever under enorma umbäranden, vilket leder till en katastrof.

Vissa saker hade jag koll på, för det har vi pratat om i min familj. Mamma och pappa har berättat. Sen slogs jag av hur tufft det har varit. Man får ett snitt ur svensk historia när man gör sånt här. Man förstår vilka tuffa tider det har varit och hur folk har kämpat och bitit ihop, säger Agneta Sjödin.

För henne blev det en väldigt stark upplevelse att vara med i programmet.

Man får komma in i människoöden bakåt i släkten och man förstår trauman som finns i släkten. För det går i arv utan att vi vet om det. Därför känns det så läkande att lyfta fram det i ljuset.
Det var något som hände där. Det var en otroligt upplevelse.

Annons

Annons

Salming

Agneta Sjödin delar den upplevelsen med bland annat Börje Salming, som hon bor granne med i Nacka, öster om Stockholm, och träffade på det lokala gymmet under inspelningsperioden i våras.

Börje och jag tränade tillsammans. Då pratade vi om hur det var att spela in programmet. Hur stort och speciellt det var.

TT: Vad är din reaktion på att han nu gått ut med att han har blivit sjuk i ALS?

Det känns så otroligt i hjärtat. Det känns så fruktansvärt att det inte går att uttrycka. Jag känner så varma känslor för Börje, för han är en så fantastisk person.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.