A-
A+

Sjödin utslagen i sista loppet

Simon Sjödin har gjort sin sista individuella start i ett mästerskap efter 15 år i landslaget. Arkivbild.
Simon Sjödin har gjort sin sista individuella start i ett mästerskap efter 15 år i landslaget. Arkivbild.
SimningTT

Simon Sjödin har gjort sitt sista individuella lopp i simkarriären. 34-åringen blev utslagen i försöken på 100 meter fjäril i EM i simning.

Jag känner mig klar, så det är en skön känsla, säger han till C More.

Annons

Annons

34-årige Simon Sjödin gör sitt sista mästerskap och var inte i närheten av att gå vidare till semifinal. Hans 53,40 var blott den 40:e bästa i försöken.

Det var mitt sista lopp på internationell nivå, så jag är nöjd med loppet. Jag hade velat simma lite fortare, men målet i dag var att säkra en lagkappsplats till i morgon. Så jag överlever en dag till, säger Sjödin till C More.

EM-tävlingarna avslutas med medleylagkapper under söndagen och Sjödin blev bästa svensk på fjärilsdistansen.

Vemodigt

Sjödin har tävlat i landslaget i över 15 år, men nu är det slut.

Som idrottare försöker man blockera känslorna och leva här och nu. Men det är lite vemodigt. Jag låg i går och tänkte på sista natten med den här ångestkänslan, men jag känner mig klar. Så det är en skön känsla.

Annons

Annons

Svårt ladda om

Sara Junevik och Louise Hansson gick vidare till semifinal på 50 meter fjäril. För Hansson var det svårt att ladda om efter strulet under fredagskvällen då hennes final på 100 meter rygg fick tas om efter tekniska problem som föranledde en svensk protest.

Det var lite svårt att komma till ro i går kväll. Det var mycket adrenalin, så det blev en seg start på morgonen. Men det ska finnas mer i kroppen, säger Hansson till C More.

Hennes syster Sophie hade fjärde bästa tid i försöken på 50 meter bröstsim. Bakom Hansson gjorde talangen Emelie Fast ännu en stark insats och tog sig till semifinal med nionde bästa tid.

Björn Seeliger blir ende svensk i semifinalen på 50 meter frisim. Hans tid 22.15 var 13:e bästa tid i försöken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!