A-
A+

Sjöström byter sport – springer Lidingöloppet

Sarah Sjöström under sim-EM i Rom tidigare i år. Arkivbild.
Sarah Sjöström under sim-EM i Rom tidigare i år. Arkivbild.
TerränglöpningTT

Ostoppbar i simbassängen.

Nu ska Sveriges simdrottning Sarah Sjöström, 29, upp på land och springa Lidingöloppet.

Det krävdes ingen övertalning alls, säger generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Annons

Annons

Den som följer Sarah Sjöström på Instagram kan se att simstjärnan den senaste tiden ägnat sig åt såväl löpning som swimrun.

Vi har också sett att hon tränat ganska mycket löpning och så ser vi henne här ibland, hon bor på Lidingö numera. Jag kontaktade henne och frågade om hon inte ville springa Lidingöloppet och då tyckte hon att det var lite långt att springa tre mil, men då sa jag att det faktiskt finns 15 också, säger Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén till TT.

15 kilometer för Sjöström alltså – och någon övertalning krävdes inte.

Hon är nog jättetaggad, vi har frågat henne om hon vill vara anonym på startlistan, men det var helt okej att vi fick berätta att hon ska vara med. Det är jättekul, fortsätter Gyldén.

TT: Vad betyder det för er att ett namn som Sjöström är med?

Det betyder jättemycket, för oss är det jätteviktigt att Lidingöloppet är ett lopp för alla. Elit, motionärer, kvinnor, män och olika sträckor. När en världsstjärna som Sarah Sjöström ställer upp så är det klart att det ger en extra draghjälp. Att en person som man kanske inte tänker på som löpare i första hand vill anta den här utmaningen kan tagga många andra.

I startfältet finns flera andra svenska idrottsprofiler, som skidåkarna Lovisa Modig och Teodor Peterson samt orienteraren Emil Svensk.

Lidingöloppet, som arrangeras nu på lördag den 24 september, är en del av en svensk klassiker, tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.