Sjöström efter comebacken: "Riktigt nervös"

Sarah Sjöström vann första tävlingen i ISL. Arkivbild.
Sarah Sjöström vann första tävlingen i ISL. Arkivbild.
SimningTT

Efter nio månaders coronauppehåll var Sarah Sjöström tillbaka i tävling. Och det blev succé direkt.

Jag var riktigt nervös, säger Sjöström.

Annons

Annons

Sarah Sjöström segrade direkt när International Swimming League (ISL) drog i gång med sin första deltävling i Budapest. I tävlingens första gren, 100 meter fjäril, kom hon i mål på 56,00. Vilket gav laget nio poäng.

Tävlingen är Sjöströms första efter ett nio månader långt coronauppehåll.

Det kändes helt fantastiskt. Jag var riktigt nervös inför första tävlingen. Men jag försökte intala mig själv att det är normalt att vara det när man inte tävlat på så här länge och att man inte bara glömmer bort hur man gör, säger 27-åringen.

"En tuff start"

I ISL tävlar simmarna i lag och svenska superstjärnan tillhör Energy Standard.I Sjöströms andra tävling för kvällen, 4x100 meter fritt, vann hennes lag (Energy Strandard 2) som var ett av Energy Standards två lag i loppet. Likaså i tredje tävlingen för svenskan, 50 meter fritt, vann hon på 23,48 och tog 10 poäng till laget.

Jag hade fyra lopp på två timmar så det var en tuff start. I vanliga fall kanske man har en tävling första dagen efter ett långt uppehåll men kroppen känns riktigt bra och jag är taggad på att fortsätta tävlingen.

I kvällens sista gren, damernas medley-stafett, blev Sjöström uttagen och simmande sista sträckan som var frisim. Det blev en jämn avslutning men hennes lag fick nöja sig med andraplatsen.

Men Sarah Sjöström var mycket nöjd med sin insats.

Jag lyckades kicka väldigt långt i vändningarna under vatten. Det är jag riktigt stolt över. Jag har aldrig varit riktigt bra på det och det var en härlig känsla att få till det.

Tävlingen fortsätter klockan 20.00 på lördagen.

Annons

Annons

Ingen publik

På grund av coronapandemin kommer årets upplaga av ISL att simmas på ett och samma ställe, i en bubbla i Budapest, under drygt fem intensiva veckor med start på fredagen. Men precis som i många andra sporter är läktarna tomma.

Jag tänkte inte så mycket på det om jag ska vara ärlig, jag var mest fokuserad på att det var min första tävling.
Men det är väldigt häftigt när man simmat i Budapest förut. De har många simfans där. Man saknar dem på läktarna, men jag hoppas det var många som tittade hemifrån, säger Sjöström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons