A-
A+

Sjöström enkelt vidare: "Sparar på krafterna"

Sarah Sjöström efter sitt första lopp i VM där hon enkelt gick vidare till semifinal på 100 meter fritt.
Sarah Sjöström efter sitt första lopp i VM där hon enkelt gick vidare till semifinal på 100 meter fritt.
SimningBudapest, TT:s utsände

Sarah Sjöström är i gång i sim-VM.

Hennes första lopp gav en fjärde plats och enkelt avancemang till semifinal på 100 meter fritt.

Det var bra, det finns lite utvecklingspotential hela tiden, säger hon.

Annons

Annons

Sjöström är guldfavorit på både 50 meter fritt och 50 meter fjäril i VM, på 100 meter fritt handlar det om att utmana om medalj.

Hennes första lopp i Duna Arena var kontrollerat och klockan stannade på 53,78 – dryga två sekunder över hennes eget världsrekord och 73 hundradelar över årsbästa.

Det var bra. Det brukar inte gå jättefort för folk på dag fem, många sparar sig så mycket de kan. Jag försökte bara simma så kontrollerat jag kunde och kollade de andra lite, säger hon och fortsätter:

"Blir trött"

Jag blir trött vad jag än gör på 100 frisim eftersom jag är mer 50-meterssimmare nu för tiden. Det gäller verkligen att spara på krafterna om man kan, jag kollade lite på vad de gjorde i det första seedade heatet. Då såg jag att det var 53 höga och tänkte att om jag kan göra något liknande så är det bra.

Svenskan tycker att de tekniska detaljerna i starten och vändningen kan bli bättre.

Det finns lite utvecklingspotential hela tiden, så är det ju, säger hon.

Annons

Annons

Världsettan snabbast

Årets världsetta Mollie O'Callaghan, som simmade på banan bredvid Sjöström, var snabbast i försöken. Australiskan hade 53,49.

Penny Oleksiak, Kanada (53,70) och Torri Huske, USA (53,72) var tvåa och trea. Huske tog VM-guld på 100 meter fjäril i söndags, visade då kanonform och nosade på Sjöströms världsrekord.

Däremot har ytterligare en konkurrent fallit ifrån. Australiska världstvåan Shayna Jack, tillbaka från en dopningsavstängning, bröt handen på uppvärmningen och är borta från resten av VM. Hon har tidigare under veckan tagit ett guld och ett silver i lagkapp.

För bara ett par dagar sedan lämnade OS-silvermedaljören Siobhan Haughey, Hongkong, återbud till VM i sviterna av en ankelskada.

Semifinalen på 100 meter fritt simmas på onsdagskvällen

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.