A-
A+

Sjöström vann i fjärilcomebacken: "Imponerande"

Sarah Sjöström vann 50 meter fjäril i Rom. Arkivbild.
Sarah Sjöström vann 50 meter fjäril i Rom. Arkivbild.
SimningTT

Sarah Sjöström tog förstaplatsen med tiden 25,42 på 50 meter fjäril i Rom.

Det var första gången hon simmade fjäril i tävlingssammanhang sedan armbågsskadan.

Det var mycket bättre än förväntat, jag hade aldrig gissat att jag skulle simma på en sådan tid, säger Sjöström till TT.

Annons

Annons

Hon slutade en hundradel före den nederländska stjärnan Ranomi Kromowidjojo. Tiden 25,42 är knappt en sekund från Sarah Sjöströms eget världsrekord på distansen.

Det var jättekul att få testa på fjärilsimmet, absolut. Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Jag kanske inte hade blivit jätteförvånad om jag simmat 26,00, så det var verkligen imponerande, säger hon.

I maj meddelade 27-åringen att hon lär stå över fjärilsimmet på OS i Tokyo, och därmed inte kunna försvara guldet på 100 meter fjäril från 2016.

Men ännu har hon inte stängt dörren helt.

Tävlingen i Rom är ett test för att se hur Sjöström står sig efter skadan. 50 meter fjäril är visserligen ingen OS-distans, men resultatmässigt hade det inte kunnat sluta bättre. På lördagen väntar dock det stora testet när hon ska simma OS-gulddistansen från 2016.

För en månad sedan kändes det som en omöjlighet att simma fjäril på OS, men efter loppet i dag är det en annan grej, säger Sjöström.
50 fjäril går bra, men vi får se om jag orkar på 100 fjäril också.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!